vineri, 22 noiembrie 2024
Informația fără granițe


Tânăr român de succes în Statele Unite, lucrează în Silicon Valley și promovează Inteligența Artificială în medicină

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora În evidență Prima pagină Știri - duminică, 12 iulie 2020 Etichete: , , , , , , ,

- Conținut sponsorizat -

Un tânăr român de numai 21 de ani, Ion Alexandru Secară, a câştigat încrederea mediului universitar din SUA, fiind acceptat în cadrul unui program de internship în celebrul Silicon Valley pentru o inovaţie menită să ajute şi să corecteze postura corpului, PostureHealth, scrie Agerpres.

Despre Alexandru a scris și publicația americană Outsourcing Today care afirmă că „San Francisco a devenit casa acestui tânăr antreprenor român care își caută calea spre succes.”

- Continuarea după publicitate -

Ion Alexandru Secară este pasionat de informatică încă din copilărie şi afirmă cu sinceritate că nu a avut niciodată un idol, ci doar idei. Idei care, spune el, au dus şi vor duce la rezolvarea problemelor reale pe care fiecare dintre noi le avem.

Tânărul român s-a născut la Tecuci și și-a petrecut cea mai mare parte a copilăriei la Iași și București. Când avea vârsta de 13 ani, părinţii săi s-au mutat în Tbilisi, Georgia, unde a şi urmat liceul. Ulterior, a avut oferte de la universităţi din SUA şi Europa de Vest, iar în cele din urmă a optat pentru Universitatea St. Andrews din Marea Britanie, unul dintre motivele pentru care a ales acest drum fiind şi Departamentul de informatică al instituţiei de învăţământ.

- Continuarea după publicitate -

„Dezvoltarea de software ce poate schimba viaţa oamenilor în bine este cea mai mare pasiune a vieţii mele”

Cariera de inginer software începe pentru Ion-Alexandru Secară la un start-up din Bucureşti; „Am lucrat anterior ca inginer software la Iron Sheep Tech (un startup românesc în Bucureşti), Adobe şi Intuit. Am ales o cale către o carieră în inginerie software, deoarece dezvoltarea de software ce poate schimba viaţa oamenilor în bine este cea mai mare pasiune a vieţii mele. Cu toate acestea, în timpul meu liber mă puteţi găsi făcând sport, citind cărţi, educându-mă despre egalitatea socială şi desenând cu pasteluri”.

Cum a ajuns să lucreze în Silicon Valley

„În ultimul meu an de universitate, am fost acceptat într-un program foarte competitiv, numit Silicon Valley Internship Program, care îi aduce pe cei mai buni ingineri software din Silicon Valley să lucreze pentru start-up-uri în Silicon Valley. Procesul de recrutare a durat aproximativ cinci luni, aşa că a trebuit să rămân concentrat permanent pentru a-mi îndeplini unul dintre visele vieţii mele de a ajunge în California”, a mărturisit tânărul inginer pentru sursa citată.

Silicon Valley este partea sudică a zonei orașului San Francisco din Statele Unite ale Americii, cunoscută sub numele de San Francisco Bay Area. Numele provine de la concentrația mare de producători și dezvoltatori de cipuri, dar a devenit și o metaforă a concentrării afacerilor în înalta tehnologie.

- Continuarea după publicitate -

Ion Alexandru Secară caracterizează paradisul IT din Silicon Valley drept unul „extrem de competitiv”, unde „oamenii muncesc foarte mult”. Lucrează alături de unele dintre cele mai inteligente şi mai creative minţi din lume şi recunoaşte că mai are multe de învăţat, dar în acelaşi timp şi multe de oferit.

„Nu am avut niciodată un idol, ci doar idei”, a dezvăluit Alexandru, cât despre pasiunea pentru inovaţie, tehnologie şi medicină a spus:

„Întotdeauna am vrut să îmi folosesc cunoştinţele pentru a crea lucruri care să rezolve probleme reale pe care eu şi cei din jurul meu le avem. Nu am avut niciodată un idol, ci doar idei! De când eram copil, lucram la mici proiecte care rezolvau probleme pe care eu le observam în jurul meu. Primul software pe care l-am dezvoltat a fost o aplicaţie de mobil pentru persoane cu Alzheimer care nu mai ţineau minte cum să ajungă acasă. Cu timpul, am mai dezvoltat proiecte în special legate de diabet, analize la sânge şi dietă, dar niciunul nu s-a ridicat aşteptărilor. În ciuda faptului că aceste proiecte nu au funcţionat, eram mulţumit că am învăţat foarte multe pentru a dezvolta aplicaţii de calitate şi mai înaltă şi am rămas încrezător că pot dezvolta ceva care să aducă cu adevărat valoare vieţilor oamenilor”. a spus antreprenorul celor de la Agerpres în articolul pe care îl puteți citi în întregime aici.