vineri, 22 noiembrie 2024
Informația fără granițe


Povestea polițistului român considerat erou la New York. Chipul său este proiectat pe Times Square

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Din România Prima pagină Știri - vineri, 13 noiembrie 2020 Etichete: , , , , ,

- Conținut sponsorizat -

Un tânăr polițist de frontieră român în vârstă de 23 de ani este omagiat de americani și chipul lui apare de mai bine de o săptămână pe panourile publicitare din Times Square, New York. El a atras atenția americanilor după ce a donat în ultimii doi ani peste 9 litri de sânge, salvând viața a 60 de persoane. Organizatorii Untold şi Neversea folosesc imaginea polițistului român și a altor trei donatori în campania Blood Network. Ei sunt considerați adevărați eroi!

Povestea lui Robert a fost publicată pe pagina Ministerului Afacerilor de Interne. El a donat pentru prima oară sânge în 2017, pe când se pregătea să devină poliţist de frontieră. De atunci, a devenit donator permanent. Angajat ca poliţist de frontieră la Curtici, orădeanul a donat numai în ultimii doi peste 9 litri de sânge şi a reuşit să salveze viaţa a 60 de persoane. Americanii au aflat povestea tânărului şi au rămas profund impresionaţi. Nu întâmplător, de mai bine de o săptămână, chipul lui Robert este proiectat pe panourile publicitare din Times Square, New York, alături de cele ale altor trei donatori de sânge.

- Continuarea după publicitate -

Redăm mai jos povestea lui Robert așa cum au prezentat-o reprezentanții MAI pe pagina oficială de Facebook:

„- Venim cu o rugăminte către voi. O persoană se zbate între viață și moarte pe un pat de spital. Are urgent nevoie de sânge pentru transfuzie. Dacă vreți să ajutați, v-am rămâne recunoscători, le-a spus comandantul elevilor adunați pe platoul unității.
– Donez eu!, a răspuns Robert, fiind primul care a făcut un pas în față.
Era prima dată când dona sânge și nu știa exact procedura, însă voia să ajute.
Această primă experiență l-a făcut să înțeleagă cât de important este sângele pentru un pacient aflat în stare gravă.
La absolvirea școlii, când Robert a fost repartizat chiar în județul lui, a mers să doneze sânge și la Centrul de Transfuzie Oradea.
Acolo a fost abordat de o persoană:
– Eu sunt coordonatoarea acestui centru și vreau să-îți mulțumesc pentru gestul tău, pentru că sunt din ce în ce mai puțini donatori. Vreau să te rog ceva. Există o nevoie imensă de sânge, sunt foarte mulți oameni care au nevoie de transfuzie. N-ai vrea să devii donator permanent?
– Ce ar trebui să fac?
– La vârsta și la sănătatea ta, poți dona o dată pe lună. Înscrie-te în programul nostru, ai putea salva multe vieți.
– Nu trebuie să mă rugați! Vă promit că în fiecare lună voi fi aici!
De atunci și până în prezent, Robert și-a ținut promisiunea, iar cu sângele lui a ajutat 60 de oameni aflați în stare critică.
Un singur lucru regretă, faptul că într-o lună nu a putut ajunge să doneze, pentru că era în concediu. Dar ca să se revanșeze, și-a motivat colegii, astfel că săptămâna trecută au mers cu toții să doneze sânge la Centrul de Transfuzie.
El este Robert, are 23 de ani și, până acum, a ajutat 60 de oameni… repetăm acest lucru pentru că ceea ce el face este extraordinar!
Robert, te salutăm cu respect, admirație și prețuire! Mulțumim!”