vineri, 22 noiembrie 2024
Informația fără granițe


Sfaturi pentru a vă trezi ușor dimineața. Exemple de activități care vă pot oferi vibrații pozitive

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Informații utile - luni, 14 noiembrie 2022 Etichete: , , , , , ,

- Conținut sponsorizat -

Odată cu apropierea iernii calendaristice, zilele sunt tot mai scurte și vă vine din ce în ce mai greu să vă treziți dimineața. Din punct de vedere statistic, noaptea dintre duminică și luni este cea mai predispusă fenomenelor de insomnie.

Acest moment final al weekend-ului este cunoscut și sub denumirea de „insomnia de duminică noaptea” și este cauza principală a tuturor acelor fețe distruse, tipice dimineții de luni.

- Continuarea după publicitate -

Pentru a evita acest lucru, am întocmit o listă de recomandări despre cum trebuie să procedați pentru a face despărțirea de pernă cât mai ușoară. În primul rând, este esențial să nu uitați că dimineața este cel mai important moment al zilei.

Oamenii de succes nu lenevesc în pat până la ora 11. Chiar și cei mai potenți financiar și care își permit să poată dormi mai mult, aleg să se trezească devreme și să își înceapă ziua cu anumite ritualuri personale.

Să aflăm ce sunt aceste ritualuri!

- Continuarea după publicitate -

Trezirea dimineața devreme are un efect benefic asupra corpului: trezindu-vă la momentul potrivit, vă veți simți veseli până seara și astfel veți avea suficient timp pentru a vă finaliza fără grabă ritualul de dimineață.

Esențial este să nu vă culcați prea târziu seara. Medicina modernă consideră că somnul cel mai profund și mai odihnitor are loc între orele 22:00 și 23:00, iar medicii recomandă să dormiți între șapte și nouă ore pe noapte.

Probabil că știți deja acest lucru, iar dacă nu, experimentați câteva săptămâni și găsiți-vă momentul optim pentru culcare și pentru trezire. Ca să beneficiați de un somn odihnitor, este important să nu mâncați sau să beți seara.

În caz contrar, nu veți putea dormi liniștiți, deoarece corpul va fi ocupat cu digerarea alimentelor și, din cauza lichidelor băute, este posibil să vă treziți în miezul nopții pentru a merge la toaletă.

Un alt secret este să vă ridicați din pat imediat după trezire. Cu cât zăboviți mai mult în pat, cu atât mai mare este tentația de a începe acest ritual de mâine, iar astăzi să mai dormiți câteva ore.

- Continuarea după publicitate -

Nu renunțați, treziți-vă imediat și începeți acest ritual chiar azi! Dacă vi se pare foarte dificil, încercați mai întâi un mic truc psihologic: setați-vă alarma cu cinci minute înainte de ora dorită. De exemplu, dacă vreți să vă treziți la ora 6:00, setați alarma să sune la 5:55. Acordați-vă cele cinci minute pentru a realiza că începeți o nouă zi, și până la ora 6:00 veți fi în picioare. Puteți schimba în mod constant sunetul de alarmă pentru a nu vă obișnui cu unul care, în timp, va putea provoca o iritare din cauza căreia veți începe ziua cu o dispoziție proastă.

După ce vă ridicați din pat, este important să aerisiți dormitorul și să vă faceți imediat patul, apoi să vă spălați pe față și pe dinți. Acesta trebuie să devină un obicei în mintea voastră pentru fiecare zi care începe.

După aceea, este recomandat să beți un pahar cu apă, deoarece în timpul somnului corpul se deshidratează, iar apa va ajuta la energizarea acestuia.

Un alt ajutor al unei treziri ușoare de dimineață este existența unui plan clar, stabilit deja pentru primele ore. Când aveți stabilit un ritual pentru dimineață, veți vedea cât de ușor va fi să vă ridicați din pat.

- Continuarea după publicitate -

La început, puteți nota undeva pașii ritualului. Acest lucru este important pentru creier, deoarece el este confuz dimineața devreme, iar dacă percepe un indiciu, există mai multe șanse să nu adormiți la loc.

Stabilirea unui plan clar al zilei

Acest plan este extrem de important pentru productivitatea voastră. Mai mult, trebuie să pregătiți planul pentru a doua zi din seara anterioară. Stabiliți programul zilei următoare cu o oră înainte de culcare, reevaluați-vă punctele forte și verificați dacă ați rezervat suficient timp pentru drumul către locul de muncă (inclusiv trafic) și pentru eventualele întâlniri.

Meditaţie

- Continuarea după publicitate -

Meditația ajută la calmarea gândurilor și la alinierea armonioasă a evenimentelor zilei ce urmează. Oamenii care meditează în mod regulat beneficiază de niveluri mai scăzute de anxietate, de productivitate crescută și memorie îmbunătățită.

Începeți meditația de la câteva minute, crescând treptat până la o perioadă confortabilă de timp. Există câteva aplicații care vă ajuta (cele mai populare Headspace și Calm).

Însă puteți face acest lucru și prin propria voastră practică de meditație: uneori este suficient doar să stați la fereastră câteva minute, privind culorile schimbătoare ale cerului, pentru a rezona cu vibrațiile unei zile bune.

Sport

Activitatea fizică efectuată dimineața devreme vă va ajuta să vă treziți, să vă înveseliți și să vă încărcați energetic corpul pentru întreaga zi. Puteți face orice fel de exerciții fizice timp de 5-10 minute, apoi veți simți imediat un impuls puternic de energie, care va dura până seara.

Tratamente corporale

- Continuarea după publicitate -

Nu există elemente obligatorii pentru această activitate, astfel încât aranjați-vă îngrijirea corporală de dimineață în modul care vă este cel mai confortabil! Ar putea fi chiar o baie cu spumă, dacă vă ajută să vă relaxați corpul și mintea și să vă pregătiți pentru o zi lungă. Sau puteți face un ritual de îngrijire dintr-un obișnuit duș de dimineață. Totul este să vă rezervați timpul necesar pentru a avea grijă de corpul vostru.

Micul dejun

Toată lumea știe că medicii consideră micul dejun cea mai importantă masă a zilei. Dar nu începeți ziua cu cafea și croissante, ci satisfaceți-vă poftele cu ceva cu adevărat hrănitor! Un mic dejun consistent oferă o încărcare energetică suficientă pentru prima jumătate a zilei.

De asemenea, puteți chiar împărți micul dejun în două mese de dimineață: prima la o oră după trezire – poate fi un pahar de suc proaspăt stors din fructe sau un smoothie, iar a doua mai aproape de ieșirea din casă, după exercițiile fizice și duș. Aici ar trebui să mâncați mai consistent, de exemplu, o omletă sau un sandviș cu avocado și o salată verde.

Deoarece micul dejun face parte din ritualul de dimineață, este important să-l faceți nu numai gustos, ci și estetic. Cumpărați farfurii și tacâmuri frumoase, întindeți un șervețel și apoi mâncați încet și fără grabă. Acest tabiet vă ajută să intrați într-o nouă zi cu forțe depline.

Ritualul de dimineață este foarte important, iar dacă îl faceți corect, veți avea suficientă forță și bună dispoziție până seara. Desigur, uneori se poate întâmpla ca dintr-un motiv oarecare să fiți nevoiți să vă reduceți sau să anulați ritualul de dimineață și de multe ori acest lucru vă face să vă simțiți inconfortabil toată ziua.

Tocmai de aceea, este recomandat să vă creați singuri propriul ritual magic de dimineață prin activități care vă oferă vibrații pozitive și îi veți putea observa efectele sale benefice în cel mai scurt timp.