vineri, 18 octombrie 2024
Informația fără granițe


Violator român în străinătate, a abuzat de o fată de 14 ani care a rămas însărcinată. În România violase o fetiță de 11 ani

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - vineri, 17 februarie 2023 Etichete: , , , , ,

Ioan Pasula, un român în vârstă de 54 de ani, a fost condamnat la trei ani de închisoare de Tribunalul din Antrim (Irlanda de Nord), după ce a fost găsit vinovat că ar fi întreținut relații sexuale cu o fetiță de 14 ani, care a rămas însărcinată și ulterior a născut un copil. În 1999, bărbatul violase în România o fetiță de numai 11 ani.

Ioan Pasula. Sursa foto: Sunday World

- Continuarea după publicitate -

Rezident în Ballymena (comitatul Antrim), Ioan Pasula a recunoscut un singur caz de activitate sexuală cu o copilă cu vârsta cuprinsă între 13 și 16 ani, potrivit Sunday World. Infracțiunea ar fi fost comisă în perioada dintre iunie 2020 și iunie 2021.

Fetița le-a spus polițiștilor că tatăl copilului său este un tânăr de 19 ani care ar fi părăsit țara (Irlanda de Nord), dar povestea ei nu a fost acceptată. După ce ea și copilul său au fost luați sub îngrijire, o asistentă maternală a auzit-o implicându-se în „conversații sexualizate”, ceea ce a condus poliția direct la Pasula.

După ce a fost arestat în februarie 2022, Pasula a refuzat să răspundă la întrebările anchetatorilor, chiar și după ce i s-au arătat probele ADN. În plus, nu era prima dată când Pasula apărea în instanță acuzat de infracțiuni sexuale.

- Continuarea după publicitate -

În 1999 a fost condamnat la șase ani de închisoare în România, pentru infracțiunea de „perversiune sexuală comisă împotriva unei persoane care nu avea încă 15 ani”, potrivit rechizitoriului de atunci. El a forțat o fetiță de 11 ani să aibă relații sexuale cu el în mai multe rânduri.

Judecătorul Alistair Devlin a declarat la Tribunalul Antrim faptul că deși fata nu a cooperat cu poliția sau cu acuzarea, procesul împotriva inculpatului a fost „incontestabil”.

Dovezile ADN au demonstrat că Pasula are „de 136.000 de ori mai multe șanse să fie tatăl copilului decât cel despre care victima a pretins că este tatăl”, potrivit declarației lui Devlin.

Judecătorul a subliniat că diferența de vârstă a fost o caracteristică agravantă în ultimul caz, la fel ca și condamnarea sa anterioară, precum și faptul că a întreținut relații sexuale neprotejate cu victima. Judecătorul a adăugat: „Un motiv de îngrijorare considerabil este faptul că nu pari să recunoști că ofensa ta este abuz sexual”.

- Continuarea după publicitate -

Ioan Pasula își va petrece jumătate din pedeapsa de trei ani în închisoare și jumătate cu suspendare sub supraveghere. De asemenea, i s-a înmânat un program pe 10 ani de prevenire a infracțiunilor sexuale și i s-a ordonat să semneze pe viață în registrul infractorilor sexuali.