Mică afacere românească închisă în Marea Britanie pentru neplata chiriei
Un capitol frumos din viața comunității orașului englez Clevedon din comitatul Somerset (regiunea South West) a luat sfârșit atunci când un cochet atelier de ceasornicărie și-a închis ușile după ce a cedat în final schimbătoarelor fluxuri ale destinului, așa cum relatează publicația SomersetLive.
Liliana și Cristi Briniuc, doi soți de naționalitate română veniți în Marea Britanie acum opt ani, au pornit într-o călătorie ambițioasă când în luna februarie au inaugurat atelierul „The Best of Times” într-un colț confortabil de-a lungul Old Church Road.
Inițial, efortul lor a prosperat în atmosfera vibrantă a complexului comercial Tudor Market din orașul Weston-super-Mare (Somerset), înainte de a căuta noi orizonturi în Clevedon.
În realitate însă, pe măsură ce atingerea toamnei se lăsa peste oraș, o notă sumbră s-a făcut auzită pe străzi din momentul când afacerea românilor și-a încetat fără ceremonie activitatea.
Spațiul odată fermecător, care deținea promisiunea minunilor făcute de meșterul ceasornicar cu vechile orologii, a fost recuperat rapid de proprietarii săi, deținătorii renumitului Cinematograf Curzon din Clevedon.
A fost dezvăluit și motivul acestei întorsături nefericite, anume o datorie crescândă de chirie neplătită, situație extrem de nocivă pentru visul pe care Liliana și Cristi l-au urmărit cu atâta seriozitate.
Administrația Cinematografului Curzon, cu care conaționalii noștri încheiaseră în primă fază un contract de închiriere pe cale amiabilă, a luat decizia recuperării spațiului, deoarece afacerea chiriașilor se confrunta cu acumularea necruțătoare de restanțe la chiria datorată pentru lunile de vară.
În ciuda eforturilor familiei de români de a-și menține afacerea, nerezolvarea situației financiare a obligat conducerea cinematografului să apeleze la serviciile executorilor judecătorești, într-o încercare de ultimă instanță de a recupera posesia spațiului respectiv.
Pentru a comunica această întorsătură dezamăgitoare a evenimentelor, la intrarea atelierului au fost aplicate notificări vizibile care anunțau repunerea în posesie a magazinului, o mărturie tăcută a dezamăgirii comune a locuitorilor orașului.
Printre consecințele uimitoare ale acestui final de afacere, o mână de clienți fideli s-au trezit separați de ceasurile lor prețioase, lăsate în atelier pentru a-și aștepta rândul la reparații.
O sarcină complicată se desfășoară în prezent, deoarece aranjamentele sunt elaborate cu minuțiozitate pentru a reuni aceste ceasuri valoroase cu proprietarii lor de drept.
Andrew Caddy, directorul executiv al Centrului Comunitar pentru Arte Curzon Clevedon, s-a justificat: „Din păcate, în calitate de proprietari, Curzon au reținut bunurile din atelier din cauza chiriei neplătite”.
El a explicat: „Există un număr de ceasuri care aparțin clienților încă în unitate și dacă proprietarul magazinului nu își exercită dreptul de a recupera bunurile în perioada legală care le este acordată, atunci personalul de la Curzon va face tot posibilul pentru a returna ceasurile și ceasurile clienților acolo unde este posibil”.
„Nu vom percepe nicio taxă clienților pentru recuperarea propriilor bunuri, dar nu acceptăm nicio răspundere pentru pierderi sau daune. Am luat numele și numerele persoanelor care ne-au întrebat direct în ultimele două săptămâni”.
„Vom contacta toți acești clienți după ce perioada legală se va încheia pe 28 octombrie și încurajăm pe oricine altcineva care are ceasuri sau orologii în atelier să ne contacteze”.
Oricine dorește să-și recupereze bunurile va trebui să sune la Curzon la 01275 871000.