vineri, 22 noiembrie 2024
Informația fără granițe


O româncă cerută în căsătorie de un italian ar vrea să știe: „După câți ani am dreptul la pensie de urmaș?”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Blog Prima pagină - miercuri, 14 februarie 2024 Etichete: , , ,

- Conținut sponsorizat -

O româncă stabilită în Italia, în vârstă de 55 de ani, și partenerul ei italian, în vârstă de 61 de ani, se găsesc în centrul unei discuții aprinse pe un grup de socializare, după ce femeia a solicitat sfaturi legate de dreptul la pensie de urmaș după ce s-ar căsători cu partenerul italian.

Bărbatul, divorțat, insistă să se căsătorească civil cu femeia româncă, motivând dorința de a se asigura că pensia lui nu va ajunge la fosta soție, conform legilor italiene care permit fostelor soții să primească un procent din pensie, stabilit de judecător.

- Continuarea după publicitate -

Autoarea postării a exprimat, printr-o întrebare adresată membrilor grupului, interesul de a afla după câți ani de căsătorie ar avea dreptul la pensie de urmaș și dacă aceasta poate fi primită și în România:

Locuiesc în Italia de mulți ani și sunt împreună cu un domn italian. De ceva timp tot insistă să ne căsătorim civil, eu fiind văduvă și el divorțat! Eu am 55 de ani, el 61.

M-ar interesa să știu de la un avocat după câți ani de căsătorie am dreptul la pensie de urmaș și dacă se poate ridica și în România?! Mulțumesc tuturor, o seară frumoasă!”, a scris femeia.

- Continuarea după publicitate -

Postarea ei a generat un val de reacții, de la scepticism și ironie până la empatie și partajarea experiențelor personale.

Unii utilizatori au criticat-o pentru că pare să se gândească la pensie de urmaș înainte chiar de a accepta propunerea de căsătorie, pe când alții au împărtășit experiențe similare.

În apărarea sa, femeia a clarificat că inițiativa căsătoriei vine din partea partenerului ei, care dorește să evite ca pensia sa să ajungă la fosta soție.

De asemenea, ea a răspuns la comentariile ironice, subliniind că viața i-a rezervat situația tristă de a rămâne văduvă la 40 de ani, cu doi copii de crescut, în loc să se bucure de prezența primului său soț.

Un comentariu care a atras atenția a venit de la Florin, care a menționat că mama sa a beneficiat de pensie de urmaș de la un spaniol: „Mama mea a avut pensie de urmaș de la un spaniol. Ce oameni invidioși!”

- Continuarea după publicitate -

Discuția aprinsă de pe grupul de socializare reflectă diversitatea de opinii și experiențe legate de căsătoriile mixte și drepturile asociate acestora, în special în contextul pensiilor de urmaș care implică legislația a două țări diferite.