luni, 21 octombrie 2024
Informația fără granițe


O tânără din Argentina s-a mutat definitiv în România după ce s-a îndrăgostit de un român. Povestea Camilei și a lui Ciprian

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Blog Din România Știri - miercuri, 14 august 2024 Etichete: , , , ,

Camila Zárate, o tânără de 27 de ani din Buenos Aires, Argentina, a pornit într-o aventură care i-a schimbat complet viața, în urma unei simple oferte de muncă.

Camila Zárate, 27 de ani, originară din Buenos Aires, Argentina. Sursă foto: clarin.com.

- Continuarea după publicitate -

Totul a început în anul 2019 când Camila, fotograf de profesie, a dat peste un anunț pe Facebook care căuta fotografi pentru a lucra pe un vas de croazieră.

Atrasă de ideea de a încerca ceva nou, s-a înscris și a fost angajată pentru opt luni pe unul dintre vasele companiei Royal Caribbean, relatează publicația argentineană Clarin.

Aventura a început în noiembrie 2019, când a ajuns în portul Tampa, Florida, de unde vasul „Brilliance of the Seas” pleca săptămânal într-o croazieră prin Caraibe.

- Continuarea după publicitate -

La început, Camila s-a confruntat cu dificultăți legate de limbă, dar în scurt timp a reușit să se adapteze. Printre colegii săi de echipaj s-a numărat și Ciprian, un bărbat român în vârstă de 36 de ani, care lucra la laboratorul de fotografie de la bord.

Între Camila și Ciprian s-a creat rapid o conexiune specială, iar relația lor s-a consolidat în timpul pandemiei de COVID-19, când vasul a fost forțat să suspende croazierele.

Echipajul a fost nevoit să rămână în carantină la bordul navei, iar în acea perioadă grea, Camila și Ciprian au devenit foarte apropiați.

„De la început, relația noastră s-a bazat pe multă comunicare și susținere reciprocă”, a mărturisit tânăra de 27 de ani.

- Continuarea după publicitate -

După încheierea carantinei, Ciprian s-a întors în România, în luna mai 2020, iar Camila a reușit să se întoarcă în Argentina abia în luna iunie din același an.

Separarea a fost dificilă pentru ambii, însă au continuat să mențină legătura prin mesaje și apeluri video. Îndrăgostită și convinsă că relația lor merită să fie continuată, Camila a decis să facă un pas important. În 2022, după ce a urmat un curs de fotografie în Barcelona, a zburat către București pentru a se reîntâlni cu Ciprian.

„Ne-am amuzat reciproc când ne-am văzut din nou. El mi-a spus că mă ținea minte mai înaltă, iar eu i-am spus că îl țineam minte mai scund”, a povestit Camila despre prima lor conversație după reîntâlnire.

Camila și Ciprian la Castelul Peleș din Sinaia. Sursă foto: clarin.com.

- Continuarea după publicitate -

Relația lor a continuat să se dezvolte, iar în iunie 2023, Camila s-a mutat definitiv în România. Două luni mai târziu, pe 13 august, cei doi au făcut cununia civilă în Constanța, orașul unde acum își construiesc viața împreună.

Camila și Ciprian la cununia civilă. Sursă foto: clarin.com.

Camila continuă să lucreze ca fotograf freelancer, în timp ce Ciprian este angajat într-o companie locală. Comunicarea dintre ei are loc în engleză, dar Ciprian a început să învețe și câteva cuvinte în spaniolă, iar Camila a reușit să-l „argentinizeze”, introducându-l în cultura și tradițiile țării sale de origine.

Deși climatul rece al României a fost o provocare pentru Camila, ea a fost impresionată de ospitalitatea localnicilor și de asemănările culturale dintre români și argentinieni.

- Continuarea după publicitate -

În prezent, tânăra își împărtășește experiențele din România prin intermediul rețelelor de socializare, unde postează despre viața sa alături de Ciprian și despre noua sa casă în Europa de Est.