luni, 14 octombrie 2024
Informația fără granițe


Mamă româncă, la un pas de a-și pierde fetițele. Un tribunal din România o obligă să le trimită în Franța, la tatăl lor, deși este un bărbat abuziv

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 2 octombrie 2024 Etichete: , , , , , ,

Cristina Daniela Popeangă, o tânără mamă din Târgu Jiu, este pe punctul de a-și pierde cele două fetițe, după ce Tribunalul București a decis ca micuțele să fie înapoiate tatălui lor, un cetățean francez.

Cristina și fetițele sale. Sursă foto: gorjonline.ro.

- Continuarea după publicitate -

Decizia instanței vine în contextul unei lupte juridice care durează de un an, în care Cristina a încercat să-și protejeze copiii de o situație de abuz și violență domestică, relatează publicația Gorj Online.

Cele două fetițe, Sofia, în vârstă de 5 ani, și Ioana, de 2 ani, au trăit în România alături de mama lor, iar cea mică suferă de retard motoriu, o afecțiune care o face dependentă de îngrijirea mamei.

Problemele tinerei au început în urma separării de fostul partener francez, după ce relația lor s-a deteriorat din cauza violențelor fizice și emoționale la care Cristina a fost supusă, conform celor spuse de ea.

- Continuarea după publicitate -

În plus, tatăl copiilor a început o nouă relație, ceea ce a dus la conflicte intense în cadrul familiei. Cristina susține că a fost nevoită să apeleze la Crucea Roșie din Franța pentru a obține cazare temporară, după ce a fost alungată din casă de fostul partener.

„Sunt o mamă singură care a pierdut custodia copiilor, în urma unui proces nedrept. Am trăit ani de abuz și suferință. Am încercat să îmi păstrez familia unită pentru binele copiilor mei, dar violențele verbale și fizice m-au făcut să plec din Franța, sperând să le ofer un viitor mai sigur”, a declarat Cristina într-un apel disperat pe o rețea de socializare.

Pe lângă suferințele trăite, Cristina povestește că fetița cea mică, Ioana, a fost diagnosticată cu retard motoriu în timp ce se afla în Franța.

Deși depinde în totalitate de îngrijirea mamei sale, instanța românească a decis ca cele două fetițe să fie înapoiate tatălui lor, cu toată că numele acestuia nici măcar nu apare pe certificatul de naștere al Ioanei.

- Continuarea după publicitate -

La data de 25 septembrie 2024, Tribunalul București a emis o hotărâre care o obligă pe Cristina să-și predea fetițele tatălui lor în termen de două săptămâni, altfel riscă o amendă de 7.000 de lei.

Mai mult, instanța a dispus ca pașapoartele copiilor să fie predate tatălui, iar acesta este autorizat să preia fetițele fără acordul mamei dacă aceasta refuză să execute sentința.

Cristina a fost, de asemenea, obligată să plătească fostului său partener cheltuieli de judecată în valoare de 23.000 de lei.

Decizia a stârnit revoltă atât din partea mamei, cât și a apropiaților, care consideră că fetițele ar fi în pericol în preajma tatălui lor.

- Continuarea după publicitate -

„Fetițele nu vorbesc limba franceză, doar română, și au fost crescute doar în România. Tatăl lor le-a agresat fizic și verbal, iar mama lor a fost nevoită să fugă în România de teamă pentru viața lor”, a scris Alexandra, o apropiată a familiei, pe rețelele de socializare.

Cristina Popeangă a anunțat că va face apel împotriva hotărârii Tribunalului București, sperând să își poată păstra fetițele alături și să le ofere o copilărie liniștită, departe de abuzuri și violențe.

Cu toate acestea, sentința este executorie, iar termenul de punere în aplicare curge deja, punând-o pe tânăra mamă într-o situație disperată.