luni, 14 octombrie 2024
Informația fără granițe


VIDEO | Muncitori români în Spania, bătaie pe un șantier cu colegii albanezi. „Li s-a spus că sunt dați afară”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora În evidență Prima pagină Știri - duminică, 13 octombrie 2024

Un incident grav a avut loc vineri, 11 octombrie, pe șantierul stadionului „Camp Nou” din Barcelona, aflat în plin proces de modernizare. Aproximativ 20 de muncitori, împărțiți în două grupuri – unul format din români, iar celălalt din albanezi – s-au luat la bătaie în timpul programului de lucru.

Incidentul s-a soldat cu rănirea a șase persoane, patru albanezi și doi români, informează Digisport

- Continuarea după publicitate -

Bătaia a început la înălțime, pe schele, unde muncitorii s-au folosit de diverse obiecte de construcție, inclusiv fier beton și bucăți mari de lemn.

Confruntarea violentă a continuat la nivelul solului, unde cei implicați și-au împărțit pumni și picioare. Martorii spun că scenele au fost șocante, iar unul dintre cei prezenți a declarat pentru un ziar spaniol că „li s-a spus că nu vor mai călca pe stadion vreodată și că sunt dați afară.”

- Continuarea după publicitate -

După intervenția autorităților și calmarea situației, muncitorii implicați au fost conduși la hotelul unde erau cazați pentru a-și strânge lucrurile și a părăsi șantierul. Nu au fost făcute publice detalii suplimentare despre starea răniților.

Modernizarea stadionului „Camp Nou” face parte dintr-un proiect amplu, cu o investiție estimată la 1,6 miliarde de euro.

Lucrările sunt programate să dureze patru ani, timp în care stadionul va beneficia de un acoperiș nou, iar capacitatea va fi mărită de la 95.000 la 105.000 de locuri. De asemenea, vor fi modernizate și zonele adiacente arenei.

Autoritățile nu au oferit încă o poziție oficială privind incidentul, însă acesta a atras atenția asupra tensiunilor existente între muncitori pe acest șantier de importanță internațională.