luni, 14 octombrie 2024
Informația fără granițe


Doi soți români au măcelărit în Olanda peste 20 de oi. Condamnați la închisoare

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - luni, 14 octombrie 2024 Etichete: , ,

Un român în vârstă de 46 de ani și soția sa de 38 de ani au fost condamnați la pedepse cu închisoarea pentru sacrificarea ilegală a unor oi în diverse pășuni din orașele Deventer și Wilp,  în Olanda.

Potrivit site-ului olandez rtl.nl,  bărbatul a fost condamnat la șase luni de închisoare, în timp ce femeia va trebui să stea cinci luni în spatele gratiilor.

- Continuarea după publicitate -

În prezent însă, cei doi soți români sunt de negăsit, după ce au părăsit recent locuința lor din Deventer.

Între februarie 2020 și martie 2022, crescători de oi din localitățile Aalten, Olst, Wilp, Deventer, Holten și Bathmen au descoperit resturi de oi sacrificate pe pășunile lor.

Se estimează că au fost ucise peste douăzeci de oi, însă acest caz a abordat doar incidentele din Wilp, în iulie 2020, și din Deventer, în martie 2022.

- Continuarea după publicitate -

Un indiciu crucial în investigație a fost un rest de picior de berbec găsit la Wilp, care conținea ADN-ul femeii românce, care se afla deja în baza de date a poliției, ca urmare a unei condamnări anterioare pentru furt.

Tribunalul a concluzionat astfel că prezența ei la sacrificarea animalului este dovedită.

„Oaia, cel mai probabil, nu a fost anesteziată, iar acest lucru nu poate decât să-i fi provocat multă frică și durere,” se arată în sentința tribunalului.

De asemenea, sacrificarea a avut un impact semnificativ asupra crescătorilor de oi, subliniază instanța.

- Continuarea după publicitate -

În martie 2022, în urma unei percheziții la domiciliul celor doi suspecți, poliția a descoperit 18 bucăți de carne de oaie în congelatorul lor. Unul dintre acestea conținea același ADN ca un rest de oaie sacrificată în Deventer.

În timpul unui interogatoriu, bărbatul a recunoscut că a sacrificat două oi într-o pășune. Pe lângă aceste acuzații, el a fost găsit vinovat și de furtul unor ascuțitoare de cuțite de la un măcelar din Kootwijkerbroek. Aceste obiecte au fost găsite de poliție în timpul percheziției la locuința sa.

Deși cei doi nu au fost prezenți la proces, tribunalul a dispus ca aceștia să plătească despăgubiri proprietarilor oilor.

În prezent, cuplul nu mai figurează în evidențele autorităților olandeze și rămâne de negăsit, cei doi soți fiind dați în urmărire.