joi, 17 octombrie 2024
Informația fără granițe


Român din Italia, mort în brațele partenerei sale. „Mi-au spus că practic i-a explodat inima”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - joi, 17 octombrie 2024 Etichete: , , ,

Daniel Popa, un român rezident în localitatea Sarzana, provincia La Spezia din Italia, a murit în mod tragic, sub privirea neputincioasă și îngrozită a concubinei sale, în dimineața zilei de 16 octombrie 2024, la vârsta de 54 de ani.

Daniela Popa a murit în Italia sub privirea îngrozită a iubitei sale, Carmen Scalicău. Surs foto: rotalianul.com.

- Continuarea după publicitate -

Originar din comuna Colți, județul Buzău, conaționalul nostru trăia de peste 20 de ani în Italia și era cunoscut și apreciat de toți cei din jur, relatează rotalianul.com.

Tragedia s-a petrecut în jurul orei 04:00, în fața partenerei sale, Carmen Scalicău, cu care își împărțea viața de aproximativ doi ani.

Potrivit celor declarate de femeie pentru sursa citată, Daniel acuza dureri musculare înainte de deces, dureri pe care cei doi le-au asociat cu simptomele unei gripe.

- Continuarea după publicitate -

Daniel Popa, răpus de un infarct la 54 de ani. Sursă foto: rotalianul.com.

„A acuzat o durere musculară în tot corpul și, cum aici e foarte multă lume cu gripă, i-am spus să meargă la doctor, dar a zis că ia un Nurofen și facem un ceai cu lămâie”, a povestit Carmen.

În timp ce femeia pregătea ceaiul, Daniel s-a prăbușit brusc din picioare și, în ciuda sosirii rapide a unei ambulanțe, viața lui nu a putut fi salvată.

„Personalul medical mi-a spus că practic i-a explodat inima și nu mai este nimic de făcut”, a adăugat partenera lui în lacrimi.

- Continuarea după publicitate -

Moartea lui Daniel este cu atât mai tragică, deoarece acesta și-a pierdut atât sora, cât și tatăl, în urmă cu trei ani, ambii din cauza COVID-19.

Acum, mama lui în vârstă de 85 de ani, rămasă în România, este nevoită să-și îngroape și cel de-al doilea fiu.

Pe lângă Carmen, Daniel lasă în urmă o fiică de 30 de ani, care locuiește în România. În urmă cu numai 10 zile, el a fost alături de concubina sa la nunta fiicei acesteia, pe care a condus-o la altar.

Autoritățile locale italiene au decis să efectueze o autopsie pentru a determina cauza exactă a decesului, având în vedere că Daniel nu avea probleme de sănătate cunoscute.

- Continuarea după publicitate -

„I-au scos fișa medicală de la medicul de familie și era perfect sănătos”, a explicat Carmen motivația procurorului de a cere o autopsie..

Zeci de prieteni și cunoscuți s-au adunat la locuința lui Daniel din Sarzana pentru a-și exprima condoleanțele și a fi alături de Carmen în aceste momente dificile.

„Era un partener extraordinar. Mă gândeam astăzi cât de puține femei au norocul să întâlnească așa un bărbat și eu am putut să mă bucur de prezența lui din plin”, a spus Carmen despre partenerul pierdut, care era meseriaș în marmură și deținea o firmă proprie.

Familia se pregătește acum pentru repatrierea trupului neînsuflețit în România, unde va avea loc înmormântarea.