Doliu în muzica populară românească, a murit Petrică Mîțu Stoian. Artistul era sub tratament post-Covid
Interpretul de muzică populară, Petrică Mîțu Stoian, a murit în seara de sâmbătă, 6 noiembrie. Artistul a ajuns astăzi dimineață în stare extrem de gravă la Spitalul de Urgență din Reșița, de la o clinică privată din Caraș Severin, unde se afla sub tratament post-Covid.
Medicii de pe ambulanță au intervenit de urgență și l-au dus pe interpretul de muzică populară în stare extrem de gravă la spital, unde cadrele medicale l-au internat direct în secția de terapie intensivă, informează Observator.
Încă de la început, cadrele medicale erau destul de rezervate în ceea ce privește starea sa de sănătate. Potrivit declarațiilor acestora, Petrică Mîțu Stoian a solicitat intervenția specialiștilor, după ce a început să tușească cu sânge. Diagnosticul medicilor este de bronhopneumonie post COVID cu stare septică.
Medicii au mai dezvăluit faptul că interpretul de muzică populară ar fi fost supradozat cu anticoagulante.
S-ar fi încercat și transferul artistului la Craiova, însă nu erau locuri disponibile la ATI, așa că a rămas internat la spitalul din Reșița. În ciuda eforturilor medicilor de a-i salva viața, organismul său a cedat și a fost declarat decesul.
Artistul mărturisea recent că a ajuns la vârstă şi ar fi mai bine să lase loc și pentru generațiile tinere:
„Am făcut o vârstă frumoasă, mă respect și vreau să mă retrag de la ansamblu, să mă pensionez. Să vină tinerii din urmă și să-mi ia locul, să ducă mai departe cântecul. Până la un punct e bine să stai pe scenă. La un moment dat mai faci lucruri mai din spate. Pentru că talentul se îmbină cu tinerețea. Când ești pe scenă și produci un disconfort vizual, spectatorul nu te mai place, oricât ai cânta tu! Ești boșorog, să mai vină și tinerii! Eu am făcut 61 ani”, a spus Petrică Mîțu Stoian, conform România TV.
Petrică Mîțu Stoian s-a născut pe data de 18 septembrie 1960, în Isverna, zona Plaiul Cloșanilor, județul Mehedinți. Ca mulți alți artiști, și-a făcut debutul la cunoscuta emisiune „Tezaur Folcloric”, fiind descoperit chiar de renumita Mărioara Murărescu. În perioada 1995-2021 a fost angajat al Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Tg. Jiu.