vineri, 22 noiembrie 2024
Informația fără granițe


Președinta Comisiei Europene mulțumește românilor pentru solidaritatea de care dau dovadă în cazul refugiaților ucraineni

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din România În evidență Informații utile Știri - joi, 3 martie 2022 Etichete: , , , , ,

- Conținut sponsorizat -

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, se află în vizită în țara noastră și fost primită joi, 3 martie, la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis. Şefa Comisiei Europene se află în România de miercuri seară, când a avut o întrevedere cu prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Tot joi, pe profilul Twitter, Ursula von der Leyen a mulțumit în mod public României pentru solidaritatea demonstrată refugiaților ucraineni:

- Continuarea după publicitate -

„Ne vom aminti întotdeauna de hotărârea și curajul poporului ucrainean. Sunt o sursă de inspirație pentru noi toți. Și, de asemenea, nu vom uita niciodată solidaritatea demonstrată de România și de celelalte state membre UE, care i-au primit pe cei care au nevoie de protecție”, a transmis președinta Comisiei Europene.

Vizita Ursulei von der Leyen are loc în contextul războiului din Ucraina şi a valurilor de refugiaţi de la graniţa României şi a altor state din vecinătatea Ucrainei.

- Continuarea după publicitate -

După întrevederea cu șefa Comisiei Europene, președintele Iohannis a declarat:

„Doamna Preşedintă Von der Leyen m-a informat despre demersurile de a creşte securitatea energetică a Uniunii. Acesta este un obiectiv strategic pentru noi toţi. Interconectarea, importurile de gaze naturale lichefiate, investiţiile masive în regenerabile şi în sectorul nuclear civil trebuie să fie sprijinite în continuare.

Pentru noi, aceste aspecte legate de energie sunt extrem de importante şi am discutat pe larg cu doamna Preşedintă aceste chestiuni. Este nevoie de o abordare pe termen scurt, pentru a garanta aprovizionarea cu energie a tuturor statelor membre ale Uniunii. Este nevoie de o abordare pe termen mediu pentru a avea energie suficientă în aşa fel încât preţurile să nu explodeze şi să nu fie sufocată economia europeană. În cazul nostru, evident, trebuie să avem grijă ca aceste preţuri să nu sufoce economia românească.

Şi, da, avem nevoie de o abordare pe termen lung. Este clar, şi subliniez, este clar că dependenţa Uniunii Europene de gazul rusesc trebuie terminată! Este nevoie să insistăm mai mult şi mai bine pe surse energetice alternative, şi am găsit înţelegere totală când am spus că, pentru România, decizia este clară, trebuie să trecem spre independenţă energetică prin investiţii în regenerabile şi în sectorul nuclear civil.”