vineri, 18 octombrie 2024
Informația fără granițe


Poliția Română: 12 persoane arestate, determinau tinere să practice prostituția în străinătate

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - miercuri, 21 aprilie 2021 Etichete: , , , , , , , ,

Polițiștii din județul Tulcea au pus sub arest 12 persoane în cursul zilei de luni, 19 aprilie 2021, acuzate că făceau parte din trei grupări infracționale specializate în proxenetism.

Arestările au urmat unor percheziții domiciliare desfășurate în aceeași zi în localitatea Măcin, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române sosit la redacția noastră.

- Continuarea după publicitate -

„Din cercetări a reieșit că, în perioada anilor 2011-2021, 18 persoane ar fi constituit trei grupuri organizate, în scopul comiterii infracțiunii de proxenetism, determinând tinere să practice prostituția în străinătate, obținând sume de bani din aceste activități”, susțin polițiștii din Tulcea.

Anchetatorii au constatat astfel că cele trei grupări de proxeneți au obținut de-a lungul anilor circa 1 000 000 de dolari din această activitate ilegală, folosind acești bani pentru a construi mai multe case în orașul Măcin, dar și pentru achiziționarea mai multor autoturisme și a altor bunuri.

Perchezițiile efectuate luni au dus, de asemenea, la confiscarea a 5 autoturisme, a sumei de 25 000 de euro, a mai multor telefoane mobile, precum și a unor documente.

- Continuarea după publicitate -

„La data de 19 aprilie a.c. s-a dispus reținerea a 12 persoane, iar în cursul zilei de ieri, Tribunalul Tulcea a dispus luarea măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile față de acestea”, mai transmit polițiștii.