vineri, 18 octombrie 2024
Informația fără granițe


Român întors recent din străinătate, acuzat că și-a ucis partenera în urma unor certuri aprinse

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din România Știri - sâmbătă, 2 septembrie 2023 Etichete: , , ,

O femeie de 51 de ani, din Cluj-Napoca, a fost găsită moartă în propria locuință, cu urme de violență pe corp, după ce a avut o ceartă cu partenerul ei, un bărbat de 74 de ani, întors recent din străinătate.

Autoritățile au fost alertate chiar de individ, care a sunat la numărul de urgență 112, conform celor relatate de Știrile Pro TV. Ulterior, el a fost arestat, recunoscând că a lovit-o pe femeie.

- Continuarea după publicitate -

Victima era divorțată și avea o relație cu bărbatul mai în vârstă, care se întorsese recent în țară după o perioadă petrecută în Franța.

Potrivit declarațiilor făcute de inculpat, între el și femeia de 51 de ani ar fi izbucnit o ceartă în urma căreia bărbatul a agresat-o fizic.

Iulian Timșa, purtător de cuvânt al IPJ Cluj, a confirmat că femeia prezenta „urme de agresiune”.

- Continuarea după publicitate -

Vecinii au fost surprinși de prezența numeroasă a poliției în zonă. „A fost. Vreo 5 mașini. Tot au mers și au venit”, a declarat o vecină, adăugând că nu îi cunoaște pe cei doi, dar știe că locuiau acolo de ceva timp.

Surse apropiate anchetei au dezvăluit că bărbatul a recunoscut în timpul audierilor că i-a dat femeii câteva palme, în urma cărora aceasta a început să sângereze.

Cu toate acestea, el a susținut că femeia murit după ce s-a dus la culcare, iar când a încercat s-o trezească aceasta era deja decedată.

Dan Antonescu, expert criminolog, consideră că astfel de incidente tragice pot apărea pe fondul furiei în exces sau al consumului de alcool.

- Continuarea după publicitate -

„Am opinia că violențele în acest cuplu nu erau ceva frecvent. Sunt nenumărate situațiile, și medicii legiști pot confirma acest lucru, în care o sângerare nazală combinată cu dormitul cu fața în sus duc spre un astfel de final nefericit”, a explicat Antonescu.

Bărbatul a fost arestat și este acuzat de lovituri cauzatoare de moarte. Cazul a stârnit îngrijorare și a readus în atenție problema violenței domestice, subliniind necesitatea unor măsuri preventive și de intervenție rapidă pentru protejarea victimelor.