marți, 22 octombrie 2024
Informația fără granițe


Româncă ucisă în Germania când era gravidă în luna a opta. Doi bărbați la proces pentru crimă

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Prima pagină Știri - joi, 4 aprilie 2024 Etichete: , , ,

În zilele următoare va începe în Germania procesul în cazul tinerei românce dispărute fără urmă în luna decembrie 2022. Alexandra R., gravidă în luna a opta, a dispărut subit după ce și-a dus fetița la grădiniță în Nürnberg.

După luni de căutări și speranțe zadarnice ale familiei și prietenilor, două persoane vor apărea acum în fața justiției, acuzate de răpirea și uciderea ei.

- Continuarea după publicitate -

Tribunalul din Nürnberg se pregătește pentru un aflux masiv de public și presă, marți, 9 aprilie 2024, când va începe procesul împotriva fostului partener de viață al Alexandrei, în vârstă de 50 de ani, și a partenerului său de afaceri, de 48 de ani.

Acuzațiile includ, printre altele, omor și răpire, iar procuratura se confruntă cu provocarea de a construi un caz convingător în absența corpului victimei, care nu a fost găsit până în prezent.

Investigațiile sugerează că cei doi bărbați au răpit-o și ucis-o pe Alexandra în decembrie 2022, în urma unui conflict financiar legat de utilizarea banilor ei pentru tranzacții imobiliare.

- Continuarea după publicitate -

După crimă, au trimis mesaje de adio de pe telefonul ei și au dus celularul în Italia, pentru a crea o pistă falsă.

Alexandra ar fi refuzat să mai finanțeze operațiunile imobiliare ale fostului partener, blocându-i accesul la conturile ei bancare.

Situația a escaladat până la punctul în care cei doi bărbați au încercat să recupereze suma de aproape 785.000 de euro printr-un titlu executoriu, o sumă pe care Alexandra a contestat-o în instanță.

Alexandra R. și imagine din timpul căutărilor

- Continuarea după publicitate -

Potrivit purtătorului de cuvânt al tribunalului, Tina Haase, probele disponibile – inclusiv datele ADN și informațiile GPS de pe telefoane – împreună cu mărturiile a peste 100 de martori și expertizele a zece specialiști, ar putea fi suficiente pentru a obține o condamnare împotriva celor doi bărbați.

Procesul, cu peste 30 de zile de audieri programate până la sfârșitul lunii iulie, este privit ca un test crucial pentru sistemul de justiție german.

În lipsa trupului neînsuflețit, care nu a fost găsit, va cădea în sarcina judecătorilor să determine dacă probele adunate sunt suficiente pentru a stabili vinovăția celor doi acuzați.