joi, 17 octombrie 2024
Informația fără granițe


Român întors de la muncă din străinătate, și-a ucis soția în plină stradă. Bărbatul este cercetat și pentru că a abuzat de propria fiică

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din România Știri - marți, 30 aprilie 2024 Etichete: , ,

Un bărbat din comuna Sprâncenata, județul Olt, și-a ucis cu cruzime soția în cursul zilei de luni, în timp ce se aflau în localitatea Drăgănești-Olt din același județ.

Femeia ucisă de soț. Sursă: observatornews.ro.

- Continuarea după publicitate -

Cei doi soți, ambii în vârstă de 37 de ani, aveau cinci copii împreună, iar anul trecut una dintre fiicele lor, de numai 13 ani, l-a denunțat pe tatăl ei la autorități declarând că ar fi abuzat sexual de ea în timp ce familia se afla la muncă în Austria.

Potrivit celor care cunoșteau familia, citați de observatornews.ro, copiii asistau des la violențele din partea tatălui lor asupra mamei.

Ultimul episod de acest gen s-ar fi petrecut în duminica Floriilor, când bărbatul se afla sub influența alcoolului, iar femeia a decis apoi să-l părăsească.

- Continuarea după publicitate -

Soțul nu a putut suporta acest gând și a recurs din nou la violență, iar în după-amiaza zilei de ieri, el și-a ucis soția cu un cuțit.

„La data de 29 aprilie 2024, în jurul orei 15:00, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că un bărbat ar fi înjunghiat o femeie, pe strada Căpitan Drăgănescu din oraşul Drăgăneşti-Olt, după care ar fi fugit într-o direcţie necunoscută.

La faţa locului, s-au deplasat poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Drăgăneşti-Olt. Femeia a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde a decedat.

În urma activităţilor investigativ-operative, poliţiştii au identificat bărbatul bănuit de comiterea faptei pe strada Livezilor din oraşul Drăgăneşti-Olt, acesta fiind condus la sediul poliţei pentru audieri”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Olt.

- Continuarea după publicitate -

După arestare, polițiștii au constatat că criminalul este cercetat și într-un dosar de viol, victima fiind propria fiică, în vârstă astăzi de 14 ani.

„La data de 15 iulie 2023, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, de către o minoră, în vârstă de 14 ani, din comuna Sprâncenata, județul Olt, cu privire la faptul că, în cursul anului 2022, în timp ce se afla în Austria, ar fi fost violată și agresată sexual de către tatăl său, în vârstă de 36 de ani.

Având în vedere aspectele sesizate, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de viol și agresiune sexuală, cercetările fiind continuate pentru stabilirea situației de fapt și dispunerea de măsuri legale.

De asemenea, după completarea formularului de evaluare a riscului privind violența domestică, împotriva bărbatului, polițiștii au emis și un ordin de protecție provizoriu”, se precizează într-un alt comunicat emis de IPJ Olt.

- Continuarea după publicitate -

Anchetatorii spun că în urma conflictului din data de 28 aprilie (duminica Floriilor), petrecut în incinta gospodăriei lor din Sprâncenata, polițiștii au intervenit la locuința celor doi soți pentru a calma spiriltele.

În urma completării formularului de evaluare a riscului, oamenii legii au dus-o pe femeia de 37 de ani la locuința părinților ei, din orașul Drăgănești-Olt.

Bărbatul s-a dus după ea însă, în după-amiaza zilei de ieri, 29 aprilie, și a înjunghiat-o pe aceasta în plină stradă.

Crima îngrozitoare a fost surprinsă și de camerele video de supraveghere din oraș, mai precizează sursa citată.

- Continuarea după publicitate -

Doi dintre copiii cuplului au fost luați de DGASPC, în timp ce alți doi au rămas în grija bunicilor materni.

Totodată, fata de 14 ani care și-a reclamat tatăl pentru viol a fost și ea preluată de reprezentanții DGASPC Olt.