vineri, 18 octombrie 2024
Informația fără granițe


Turistă britanică, uimită de prețurile din România: „Este la fel ca în Marea Britanie!”

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din România Știri - sâmbătă, 18 mai 2024 Etichete: , , , , ,

O turistă britanică a fost surprinsă de nivelul ridicat al prețurilor din România, în special în Cluj-Napoca. Într-un videoclip postat pe TikTok, ea a evidențiat că a plătit 16 lei pentru o cafea, echivalentul a aproximativ trei lire sterline.

Turista a remarcat că prețurile din România sunt ridicate, având în vedere diferențele semnificative dintre salariile românilor și cele ale britanicilor.

- Continuarea după publicitate -

„16 lei sunt aproximativ trei lire sterline. Oh, Doamne. Atât plătim și noi pentru o cafea,” a spus ea în videoclip, care poate fi văzut la finalul acestui articol.

Ea a continuat: „Deci, este același preț ca în Marea Britanie? Da, de fapt, da. Doar ca să înțelegeți: o cafea în Cluj, un cappuccino mic cu lapte de ovăz, costă 16 lei, ceea ce este aproximativ trei lire sterline sau poate chiar puțin sub trei lire. Deci, este același preț ca în Marea Britanie!”

Comparând prețurile cu cele din capitala Marii Britanii, turista a adăugat: „Dacă ești în Londra, probabil plătești de două ori mai mult.”

- Continuarea după publicitate -

Cu toate acestea, a subliniat din nou diferențele economice dintre cele două țări: „Da, dar este România. Este România și veniturile sunt mult diferite față de veniturile din Marea Britanie.”

Această observație a stârnit discuții în mediul online despre discrepanțele dintre costurile vieții și salariile din România comparativ cu alte țări europene.

@deliaburnham a cappuccino in Cluj is the same price as in the UK @elbach #samepriceintheuk #cappucino #samepriceromaniaanduk #expensivecoffee #expensiveromania #clujnapoca ♬ original sound – deliaburnham