vineri, 18 octombrie 2024
Informația fără granițe


Alexandra, moartă în Spania sub ochii fetiței sale care a încercat să o salveze. Femeia a căzut în gol de la etajul doi

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - miercuri, 22 mai 2024 Etichete: , , , , , , ,

Alexandra, o mamă româncă în vârstă de 32 de ani care era stabilită în Pradejón, comunitatea autonomă La Rioja din Spania, a fost găsită moartă în seara zilei de sâmbătă, 18 mai 2024, în urma unei tragedii de neimaginat.

Alexandra, moartă în Spania la numai 32 de ani. Sursă foto: observatornews.ro.

- Continuarea după publicitate -

Incidentul s-a petrecut în apartamentul conaționalei noastre, unde locuia împreună cu cei doi copii ai săi, un băiat de 8 ani și o fiică de 12 ani.

Conform presei spaniole și a Gărzii Civile din Rioja, tânăra mamă a căzut în gol de la etajul doi al blocului în care locuia și a murit sub ochii fetiței sale care a r fi încercat să o salveze de la moarte.

Tragedia s-a produs în jurul orei 22:00, când Garda Civilă și serviciile medicale de urgență au fost alertate și s-au deplasat la fața locului. Din nefericire, medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

- Continuarea după publicitate -

Alexandra era înscrisă în sistemul VioGén, un program pentru protecția victimelor violenței de gen și domestice. În regiunea La Rioja, unde comunitatea românească este numeroasă, peste 5.267 de persoane sunt incluse în acest program de protecție.

Femeia era divorțată și își creștea singură cei doi copii, relatează vasileadale.ro. Informațiile din comunitatea românească din Pradejón indică faptul că divergențele cauzate de consumul de alcool al fostului soț au determinat-o să se înscrie în programul de protecție.

Alexandra, moartă în Spania la numai 32 de ani. Sursă foto: observatornews.ro.

În seara tragediei, informează observatornews.ro, femeia româncă ar fi discutat la telefon cu cineva cu puțin timp înainte de a cădea de la etaj. Fetița de 12 ani a încercat să o salveze, dar fără succes. În tot acest timp, băiețelul dormea.

- Continuarea după publicitate -

Autoritățile spaniole au confiscat telefonul victimei pentru ulterioare investigații, încercând să descopere motivul exact al acestui gest disperat. În prezent, o amplă anchetă este în desfășurare pentru a stabili circumstanțele precise ale incidentului.

Cei doi copii ai Alexandrei au fost preluați de serviciile sociale spaniole, iar viitorul lor este incert. Fratele femeii și-a exprimat dorința de a-i crește pe cei doi copii. Minorii s-au născut în Spania și dețin documente de naștere românești.

Costurile pentru repatrierea Alexandrei, pentru a fi înmormântată în Maramureș, de unde este originară, sunt estimate între 6.000 și 10.000 de euro.

Comunitatea românească din Pradejón este profund afectată de această tragedie. Dumnezeu să o odihnească în pace!