vineri, 18 octombrie 2024
Informația fără granițe


Un bunic român și-a reunit copiii și nepoții plecați în străinătate la meciurile României din Germania. „Trei generații aici, aceeași familie”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Prima pagină Știri - vineri, 21 iunie 2024 Etichete: , , , , ,

Într-un moment de unitate și bucurie, un bunic din județul Alba, împreună cu fiii săi și nepotul său plecați toți în străinătate s-au reunit în Germania pentru a susține echipa națională a României la EURO 2024. Aceștia au trăit emoția victoriei pe stadionul Allianz Arena din München, unde România a învins Ucraina cu scorul de 3-0.

Eduard Popescu, jurnalist Euronews, a relatat despre atmosfera vibrantă din Würzburg, unde mii de români au venit să-și susțină echipa.

- Continuarea după publicitate -

În centrul atenției a fost familia Voișan, formată din trei generații: bunicul Ion, cei doi fii ai săi și nepotul său.

Sursa foto: Euronews

„Iată românii în Würzburg alături de echipa națională. Trei generații aici, aceeași familie, tatăl – domnul Ion, cei doi fii și nepotul domnului Ion, prezenți cu toții pe stadion la München în acea victorie extraordinară, 3 – 0 cu Ucraina”, a declarat Eduard Popescu.

- Continuarea după publicitate -

Bunicul Ion, venind din Sebeș, Alba, a mărturisit emoția de a-și vedea familia reunită pentru această ocazie specială: „Să le dea Dumnezeu sănătate să se califice mai departe. Eu am venit din Sebeș, Alba, băieții mei…”

Unul dintre fiii săi, stabilit în Rotterdam, Olanda, și-a exprimat entuziasmul: „Eu sunt din Olanda, Rotterdam. Nu mai am voce, îmi pare rău, am fost lider de galerie, ați văzut spectacolul…”

Nepotul lui Ion a fost, de asemenea, încântat: „Mi s-a părut excelent, nu am mai fost. Pentru primul meci… Foarte, foarte fain.”

Pentru familia Voișan, acesta a fost primul meci al naționalei urmărit pe stadion, și experiența a fost cu adevărat specială. „Când vezi un stadion întreg care cântă imnul României, efectiv ai piele de găină”, a spus unul dintre fiii lui Ion.

- Continuarea după publicitate -

După meci, familia a petrecut o zi în Würzburg și a vizitat un restaurant românesc pentru a savura o masă autentică. „În sfârșit, de două zile căutam la München… Acum am reușit să găsim locul de suflet, unde putem să ne alimentăm și sufletește, nu doar trupește”, a spus unul dintre membri.

Sursa foto: Euronews

Proprietarul restaurantului, Miro Christoph, născut în județul Caraș-Severin și stabilit în Germania din 1990, a promis să introducă preparate românești în meniul său:

„Încercăm să facem și bucătărie românească pentru suporterii noștri. Le-am oferit piept de pui dezosat, șnițele de curcan, cârnăciori de mistreț, carne de vită, pește – o să avem somn, șalău în vin alb cu mărar”.

- Continuarea după publicitate -

În Würzburg, un oraș cu aproximativ 130.000 de locuitori, trăiesc și aproape două mii de români, consolidând astfel legăturile culturale și de prietenie între comunitățile românești și gazdele lor germane.