vineri, 18 octombrie 2024
Informația fără granițe


Tineri români, performanțe remarcabile în SUA, la o prestigioasă competiție de știință și inginerie

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Din România În evidență Prima pagină Știri - marți, 2 iulie 2024 Etichete: , , , , ,

Trei liceeni români, Filip Bușcu, David Ghiberdic și Rareș Marinescu, au impresionat recent comunitatea științifică internațională prin performanțele lor remarcabile la cea mai prestigioasă competiție de știință și inginerie din lume, International Science and Engineering Fair, desfășurată în Statele Unite ale Americii.

Aceste realizări i-au plasat pe tinerii inventatori în rândul celor mai promițători cercetători ai generației lor, meritând pe deplin titlul de „tricolori”, menționează Republica.ro.

- Continuarea după publicitate -

Filip Bușcu, David Ghiberdic și Rareș Marinescu. Sursa foto: Republica.ro

Proiectul prezentat de cei trei elevi, o aripă de avion revoluționară, promite să îmbunătățească semnificativ manevrabilitatea aeronavelor, să reducă consumul de carburant și să confere proprietăți de invizibilitate.

Această inovație a fost evaluată de nouă comisii formate din profesori de la universități prestigioase din SUA, experți din Armata Statelor Unite și directori ai unor companii de top din industria tehnologică. După trei zile de evaluări riguroase, proiectul tinerilor români a fost unanim recunoscut și apreciat.

- Continuarea după publicitate -

Deși poveștile lor nu domină primele pagini ale ziarelor sau fluxurile de știri, realizările acestor elevi sunt cu atât mai demne de menționat, în contextul unei societăți adesea preocupată de senzațional și trivial.

Filip, David și Rareș sunt elevi ai unui liceu privat din București, cunoscut pentru performanțele sale academice, unde studiază sub îndrumarea unor profesori dedicați, majoritatea români.

Acest liceu, administrat de o organizație turcă, oferă un mediu propice pentru dezvoltarea tinerelor talente, demonstrând că investiția în educație și pasiunea cadrelor didactice pot genera rezultate extraordinare.

„Realizările lor ne arată că, în ciuda unui sistem de învățământ care adesea pare să descurajeze excelența, există profesori români care își dedică viața formării elevilor și care reușesc să inspire și să motiveze noile generații,” a declarat un expert din comisia de evaluare.

- Continuarea după publicitate -

Filip Bușcu, David Ghiberdic și Rareș Marinescu nu sunt doar niște elevi străluciți; ei sunt reprezentanți ai potențialului imens al României, capabili să schimbe viitorul prin inovație și creativitate.

Performanțele lor, recunoscute la nivel internațional, ne reamintesc că adevăratele valori ale unei națiuni se construiesc prin educație și dedicare. Acești tineri, împreună cu profesorii lor, demonstrează că România are viitor, chiar și într-un sistem care, de multe ori, nu le oferă suportul necesar.