marți, 22 octombrie 2024
Informația fără granițe


Spaniol în România: „În sfârșit am înțeles de ce pleacă românii să muncească în Spania”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Din România În evidență Prima pagină Știri - luni, 12 august 2024 Etichete: , , , , ,

Un spaniol a explicat recent pe rețelele de socializare motivele pentru care mulți români aleg să părăsească țara pentru a lucra în Spania.

Acesta subliniază că, deși prețurile la produsele de bază sunt comparabile între România și Spania, salariile în România sunt considerabil mai mici, ceea ce face viața de zi cu zi mult mai dificilă pentru cei care rămân acasă.

- Continuarea după publicitate -

„Acum înțeleg de ce românii merg în alte țări să muncească. Aici, în România, salariul minim este de 466 de euro. În Spania, salariul minim este 1.050 de euro, aproape dublu,” a declarat bărbatul, subliniind diferențele majore între cele două țări.

Acesta a oferit și exemple concrete, menționând că în România, un litru de ulei de floarea-soarelui costă 8 lei, în timp ce în Spania prețul este echivalentul a 1,4 euro.

De asemenea, uleiul de măsline, un produs esențial în multe gospodării, costă 43 de lei în România, în timp ce în Spania prețul este de 8 euro (aproximativ 40 de lei).

- Continuarea după publicitate -

„Acum ne întrebăm, cum să nu plece oamenii de aici în alte țări? Cu salariul pe care îl au, muncesc 9-10 ore și nu reușesc să supraviețuiască”, a adăugat el, reflectând asupra dificultăților financiare pe care mulți români le întâmpină.

@retohispano En Rumania 🇷🇴 todo es muy caro y se gana muy poco. #sueldos #bajos #rumania #productos #primera #necesidad #precios #altos ♬ sonido original – 🍀 Reto Hispano 🍀

Mărturia acestui spaniol evidențiază o problemă economică majoră cu care se confruntă România, și anume discrepanțele salariale mari comparativ cu alte țări din Uniunea Europeană, ceea ce determină un număr semnificativ de români să caute oportunități mai bune în afara granițelor țării.