marți, 22 octombrie 2024
Informația fără granițe


Răzvan, mort în urma unui accident de motocicletă în Germania după ce a stat două zile în comă. Apelul disperat al fratelui său

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora În evidență Știri - vineri, 16 august 2024 Etichete: , , , , , ,

Răzvan Nițigoi, un tânăr român în vârstă de 26 de ani din comuna Mironeasa, județul Iași, și-a pierdut viața într-un tragic accident de motocicletă în Germania, unde lucra de aproximativ un an.

Răzvan Nițigoi, 26 de ani, mort în Germania în urma unui grav accident rutier. Sursă foto: bzi.ro.

- Continuarea după publicitate -

Conaționalul nostru, care era curier în orașul Memmingen, și-a cumpărat o motocicletă nouă în luna iulie a acestui an, după ce a strâns bani timp de câteva luni.

După numai o lună de la această achiziție însă, a fost implicat într-un accident care i-a adus sfârșitul printre străini, relatează bzi.ro.

Tânărul avea trei frați mai mici și o soră și era foarte apropiat de fratele său George, cu care discuta frecvent, chiar dacă locuiau în țări diferite.

- Continuarea după publicitate -

Motocicleta lui Răzvan. Sursă foto: bzi.ro.

George a relatat pentru sursa citată că Răzvan era extrem de entuziasmat de noua sa motocicletă și obișnuia să iasă seara la plimbare cu ea pentru a se relaxa după o zi de muncă.

„Noi suntem din comuna Mironeasa, eram cinci frați în familie, cu tot cu Răzvan. Chiar mereu discutam cu el, eram foarte apropiați, chiar dacă eu munceam în Anglia și el în Germania.

Plecase la muncă, în Germania, acum un an, acolo lucrează și tatăl nostru. Răzvan era curier, avea carnet categoria B de 7 ani, iar în urmă cu un an l-a obținut și cel pentru motor. Era foarte bucuros că în urmă cu o lună și-a cumpărat o motocicletă nouă”, a povestit George Nițigoi.

- Continuarea după publicitate -

„Mereu, după ce termina munca, mergea acasă și ieșea cu motorul să dea câte o tură, acesta era modul său de a se relaxa. Mergea până la o benzinărie în apropiere, își lua un suc și mai stătea.

Doar că în seara de 9 august, când se îndrepta spre casă, a pierdut controlul într-o curbă și a intrat într-un indicator rutier. Din ce am vorbit cu poliția din Germania, oamenii s-au oprit să îl ajute, iar când au ajuns medicii, era conștient, însă la spital a intrat în comă. A stat în comă două zile, iar pe 11 august s-a anunțat decesul”, a mai precizat fratele lui Răzvan.

Răzvan Nițigoi. Sursă foto: bzi.ro.

Familia, distrusă de această tragică veste, se confruntă acum cu dificultăți financiare pentru a acoperi costurile repatrierii trupului neînsuflețit și a organizării funeraliilor.

- Continuarea după publicitate -

George a explicat că repatrierea costă 3.300 de euro, iar cheltuielile pentru înmormântare sunt mult mai mari decât se așteptau. Din acest motiv, familia a făcut un apel public pentru a cere ajutorul oamenilor cu inimă mare.

„Zilele acestea, trebuie să îl aducem acasă, doar repatrierea ne costă 3.300 de euro. Credeam că o să ne descurcăm pe cont propriu cu banii, însă ne-am dat seama că nu avem tot ce ne trebuie.

Astfel, am făcut public ce s-a întâmplat și am cerut ajutorul oamenilor, prin această cale pot să ia legătura cu noi, dacă doresc să ne ajute. Răzvan a avut mulți prieteni, va fi multă lume la înmormântare”, a declarat George Nițigoi.

Familia lui Răzvan se pregătește acum să aducă trupul acestuia acasă pentru a-l înmormânta în satul natal, înconjurați de prieteni și cunoscuți care au fost alături de tânăr de-a lungul vieții sale. Tragedia a zguduit comunitatea, iar durerea pierderii este resimțită profund de toți cei care l-au cunoscut.

- Continuarea după publicitate -