joi, 19 septembrie 2024
Informația fără granițe


VIDEO | Confruntare brutală în plină stradă între două familii de români din Spania. Opt persoane au fost rănite, una în stare gravă

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - marți, 17 septembrie 2024 Etichete: , , ,

O confruntare violentă între două familii de români înrudite a avut loc în seara zilei de luni, 16 septembrie 2024, pe Avenida Vicente Ferris din localitatea spaniolă Canals, în comunitatea autonomă Valencia, rezultând în opt răniți, dintre care unul se află în stare gravă.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 19:00, conform celor relatate de publicația Las Provincias, într-o zonă centrală a orașului, în plină desfășurare a sărbătorilor de septembrie, când mulți localnici erau pe stradă.

Potrivit sursei citate, conflictul ar avea rădăcini în legăturile politice dintre cele două familii implicate. Aproximativ treizeci de persoane au fost implicate în această altercație, dintre care o mare parte, aproximativ douăzeci, au venit din Benigànim, călătorind în cinci vehicule.

Participanții au folosit diverse arme, inclusiv bâte, catană și alte obiecte ascuțite.

Serviciul de urgență a intervenit rapid, iar echipa medicală de la Centrul de Informații și Coordonare a Emergențelor a tratat răniții pentru tăieturi și contuzii.

Trei dintre aceștia au ajuns singuri la centrul de sănătate din Canals, în timp ce alții au fost transportați la spitalele din Xàtiva și Ontinyent.

Dintre cei doi transportați la spitalul LLuís Alcanyís din Xàtiva, un bărbat de 42 de ani a fost internat cu prognostic rezervat, iar un alt bărbat de 35 de ani a fost tratat pentru policontuzii și a fost externat.

La spitalul din Ontinyent, o femeie de 34 de ani și un bărbat de 43 de ani, amândoi cu răni provocate de arme albe, au fost de asemenea tratați și externați.

Patru persoane au fost arestate în urma incidentului, toate de naționalitate română, printre care și un minor, care a fost ulterior eliberat.

Autoritățile, inclusiv Garda Civilă, investighează cazul, folosind imagini video obținute de la martorii oculari pentru a identifica alți participanți la altercație.

Deocamdată, au fost identificați nouă suspecți, iar cinci dintre ei au fost reținuți pentru încălcarea legii privind tulburarea ordinii publice și vătămarea corporală.

Sursele municipale au precizat că familia din Canals implicată în acest incident nu a avut anterior altercații de acest gen.