joi, 19 septembrie 2024
Informația fără granițe


Deși a dispărut în străinătate în urmă cu 10 ani, familia unui român a alertat autoritățile abia acum. Cătălin are 35 de ani în prezent

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - joi, 19 septembrie 2024 Etichete: , , , , ,

În ciuda faptului că a plecat la nuncă în străinătate cu mulți ani în urmă și nu a mai dat niciun semn de viață, familia unui român din orașul Târgu Cărbunești, județul Gorj, l-a dat dispărut la poliție abia în urmă cu câteva zile.

Dobrescu Dănuț Cătălin este numele conaționalului nostru, are 35 de ani și este căutat de poliție după ce a fost declarat dispărut de familie la zece ani de la plecarea sa la muncă în străinătate.

Tatăl său, un bărbat de 59 de ani, a anunțat poliția despre dispariția fiului său abia marți, 17 septembrie 2024, deși nu l-a mai văzut și nu mai știe nimic de el de la sfârșitul lunii iulie 2014.

Potrivit informațiilor furnizate de polițiști, Dobrescu a plecat voluntar de la domiciliul său în noaptea dintre 27 și 28 iulie 2014, anunțând familia că intenționează să plece la muncă în Norvegia.

De atunci, el nu a mai putut fi contactat, iar rudele nu au reușit să afle nicio informație despre soarta sa.

Autoritățile nu dețin detalii despre vestimentația pe care o purta bărbatul la momentul plecării, însă semnalmentele oferite includ o înălțime de 1,75 metri, greutatea de aproximativ 75 de kilograme, părul șaten, fața ovală și ochii căprui.

Dobrescu Dănuț Cătălin. Sursă foto: tvsud.ro.

Poliția Română a dispus punerea sa în urmărire internațională, în speranța de a-l localiza cât mai repede.

Persoanele care dețin informații ce ar putea contribui la identificarea lui Dobrescu Dănuț Cătălin sunt rugate să contacteze de urgență autoritățile prin apelarea numărului 112 sau să se prezinte la cea mai apropiată secție de poliție.