marți, 15 octombrie 2024
Informația fără granițe


Nicoleta, cofetăreasa româncă devenită faimoasă în Marea Britanie și invitată la BBC după ce a realizat un tort extraordinar

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - marți, 1 octombrie 2024 Etichete: , , , ,

Nicoleta Chirtu, o bucureșteancă stabilită în Anglia, a ajuns recent în atenția publicului britanic după ce a impresionat cu unul dintre torturile sale prezentate pe o rețea socială.

Nicoleta Chirtu. Sursă foto: Anunțul UK/Facebook

- Continuarea după publicitate -

Potrivit publicației Anunțul UK, Nicoleta și-a descoperit pasiunea pentru cofetărie încă din copilărie și a început cariera în acest domeniu abia în 2023, la scurt timp după ce s-a mutat în Chelmsford, Marea Britanie, împreună cu soțul ei.

Deși în România a avut un job stabil ca Evaluator Autorizat Anevar EPI, pasiunea sa pentru cofetărie nu s-a stins niciodată.

„Nu am lucrat niciodată în acest domeniu, dar încă de când eram mică am fost pasionată de cofetărie. Decupam rețete din reviste și ziare și visam ca într-o bună zi să expun cele mai delicioase torturi și prăjituri într-o cofetărie pe care speram să o deschid în Sectorul 3 din București,” a declarat Nicoleta pentru Anunțul UK.

- Continuarea după publicitate -

Decizia de a începe o nouă carieră a venit după ce familia sa s-a mutat în Anglia, în februarie 2022, ca urmare a unei oferte de muncă primite de soțul ei.

Înainte de a pleca din România, Nicoleta a creat pagina „Baked by Nicoleta”, iar după ce a participat la trei cursuri Master Class, a decis că dorește să se dedice complet acestei meserii.

În Chelmsford, a început să facă torturi și prăjituri pentru cunoscuți, iar în august 2022 și-a înregistrat oficial afacerea la autoritățile locale.

Nicoleta Chirtu. Sursă foto: Anunțul UK/Facebook

- Continuarea după publicitate -

Produsele sale au devenit rapid populare în comunitatea românilor din zonă, datorită aspectului spectaculos și gustului delicios.

Încurajată de succesul inițial, Nicoleta a extins vânzările și către comunitatea locală britanică, fapt ce a atras atenția jurnaliștilor de la BBC.

„Zilele trecute m-am pomenit cu un telefon de la BBC. Timp de câteva secunde m-am gândit că poate e o glumă, dar nu a fost.

Jurnalista care m-a sunat m-a întrebat dacă tortul meu Bruce chiar există și chiar arată așa cum l-a văzut pe un grup din Essex, iar ulterior m-a invitat la emisiunea ei, să vin cu tortul, să-l tăiem live, în studio, să-l vadă și telespectatorii,” a povestit Nicoleta.

- Continuarea după publicitate -

Sursă foto: Anunțul UK/BBC

Tortul Bruce, realizat din ciocolată belgiană de cea mai bună calitate, este o rețetă concepută de Rich Myers, de la cofetăria Get Baked din Leeds, și a devenit viral în mediul online.

Apărută în emisiunea BBC, Nicoleta a declarat că s-a simțit fabulos: „Nu e puțin lucru să fii prezentat la BBC ca Professional Baker.”

Reflectând asupra parcursului său, Nicoleta a adăugat: „Dacă cineva mi-ar fi spus anul trecut că, după 13 luni ca și cofetăreasă, o să ajung să dau interviu la BBC, probabil aș fi izbucnit în râs, dar iată că atunci când o treabă este bine făcută, lucruri mai puțin anticipate pot deveni realitate.”

- Continuarea după publicitate -

Nicoleta este pasionată de cofetăria franțuzească, în special de torturile Entremet, și visează să participe la un curs Master Class susținut de celebrii cofetari Cedric Grolet sau Amaury Guichon.