duminică, 24 noiembrie 2024
Informația fără granițe


Preot român care a revenit definitiv în România după nouă ani în Marea Britanie: „Nu mai tânjiți după întorsul în țară, doar în voi găsiți fericirea adevărată”

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Din România Știri - vineri, 4 octombrie 2024 Etichete: , , ,

- Conținut sponsorizat -

Preotul Gabriel Stoica, originar din Târgu Jiu, s-a întors în România după ce a trăit timp de nouă ani în Marea Britanie, unde a urmat teologia și a slujit într-o biserică apostolică.

După un an și jumătate de la revenirea în țară, scrie Click.ro, Stoica privește înapoi cu regrete și recunoaște că întoarcerea nu a fost așa cum se aștepta, deși era sigur că va fi definitivă.

- Continuarea după publicitate -

Înainte de a se muta în Regatul Unit, preotul român locuia în București alături de soția sa. În Marea Britanie, el a slujit într-o biserică frecventată de oameni de diferite naționalități, experiență pe care o descrie ca fiind una profundă și implicată în comunitatea locală.

Cu toate acestea, dorul de casă și sentimentul unei chemări divine l-au determinat să se întoarcă în România, în orașul natal Târgu Jiu, unde a visat să deschidă o biserică similară celei din Anglia, destinată în special tinerilor.

„Am simțit că Dumnezeu ne cheamă înapoi într-un oraș mic unde eu am copilărit, ca să deschidem o biserică așa cum era cea în care am slujit în Marea Britanie timp de șapte ani.

- Continuarea după publicitate -

O biserică ce vrea să aducă generația tânără înapoi la Dumnezeu și să fie implicată în comunitate prin diferite proiecte umanitare”, a povestit Stoica.

Deși viața în Marea Britanie i-a oferit o existență stabilă și liniștită, preotul mărturisește că un aspect al societății britanice l-a deranjat profund: îndepărtarea de credință.

„Îndepărtarea britanicilor de Dumnezeu a dus la o creștere alarmantă a criminalității, a depresiei și a singurătății.

Cei care vin din ortodoxismul românesc tind să urmeze trendul britanic de a se îndepărta de Dumnezeu și de a deveni atei, mai ales generația sub 45 de ani”, a explicat Stoica.

Cu toate acestea, preotul nu poate ignora avantajele pe care le-a întâlnit în Anglia.

- Continuarea după publicitate -

„Sunt multe lucruri bune pe care le-am învățat din cultura lor: infrastructura, National Trust, o organizație caritabilă extraordinară, și faptul că am născut toți copiii acolo, unde totul a fost foarte bine”, a menționat el.

Revenirea în România nu a fost, însă, cum și-a imaginat.

„Ne-am întors de un an și jumătate și încă ne acomodăm cu multe lucruri din România. Cea mai mare problemă este mentalitatea oamenilor din orașul mic”, a spus preotul Stoica.

Deși se întorsese cu planuri mari, astăzi, părintele recunoaște că nu exclude posibilitatea de a reveni în Marea Britanie. „Never say never. Dacă Dumnezeu va voi vreodată să ne întoarcem, suntem deschiși și cu siguranță am zice un mare DA”, a adăugat el.

- Continuarea după publicitate -

La final, Gabriel Stoica a avut un mesaj pentru românii care trăiesc în străinătate:

„Celor care au rămas acolo le recomand să se bucure de viața de acolo să nu mai tânjească după întorsul în țară, să se apropie de Dumnezeu pentru că doar în ei găsesc fericirea adevărată și să nu încerce să “se îmbogățească” lucrând 12-14 ore pe zi, ci să mai și trăiască și să se bucure de ce le poate oferi Marea Britanie( National Trust ar fi unul din aceste locuri).

P.S. Dacă nu am fi știut 100% că Dumnezeu ne cheamă înapoi în România, nu ne-am mai fi întors niciodată să trăim aici, ci doar am fi venit în vizită. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți cei ce veți citi aceste cuvinte”, și-a încheiat mesajul preotul Gabriel Stoica.