marți, 22 octombrie 2024
Informația fără granițe


Doi soți români stabiliți în Spania și fiica lor, găsiți morți în apartamentul din România. Se întorseseră pentru o nuntă

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - duminică, 6 octombrie 2024 Etichete: , , , , , , , , , ,

O dramă cutremurătoare a avut loc în seara zilei de sâmbătă, 5 octombrie 2024, în municipiul Bistrița, unde trei membri ai aceleiași familii, care era stabiliți în Spania, au fost găsiți fără suflare în apartamentul lor de pe strada Constantin Roman Vivu.

Pompierii au intervenit rapid la fața locului. Sursă foto: bistriteanul.ro.

- Continuarea după publicitate -

Conform Știrile Pro TV, este vorba despre un bărbat de 50 de ani, soția sa de 51 de ani și fiica lor de 27 de ani.

Cei trei veniseră în România pentru a participa la o nuntă, însă au fost găsiți morți în locuința lor, într-o tragedie cauzată, cel mai probabil, de o scurgere de gaz.

Alarmată de un miros puternic de gaz și de faptul că soțul său nu se simțea bine, o vecină a sunat de urgență la 112, ceea ce a declanșat intervenția promptă a pompierilor și a echipajelor de prim-ajutor.

- Continuarea după publicitate -

Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că nivelul de gaz în apropierea apartamentului era extrem de ridicat.

După ce au intrat în locuință, salvatorii au descoperit cele trei victime, care nu mai prezentau semne vitale.

Pompierii în timpul intervenției. Sursă foto: bistriteanul.ro.

Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud, a declarat:

- Continuarea după publicitate -

„Valorile de gaz erau foarte ridicate în apropierea apartamentului, unde au fost găsite trei persoane fără semnale vitale. Ulterior, pompierii au procedat la evacuarea și aerisirea spațiului din casa scării și din apartament.”

Potrivit vecinilor, trupurile celor trei au fost descoperite în diferite părți ale apartamentului:

„Domnul pe hol, fata în pat, doamna era în baie,” a povestit un vecin.

Cauza deceselor pare să fie legată de un dispozitiv defect instalat în centrala termică a apartamentului, montată pe balcon, conform surselor din anchetă.

- Continuarea după publicitate -

Cristian Dudașu, șef de centru al companiei de gaze, a precizat că gazul a fost oprit pentru siguranță și că verificările vor continua în toate apartamentele din bloc pentru a preveni alte incidente.

Vecinii au fost evacuați de urgență, iar accesul în apartamente a fost permis abia după aproximativ două ore.

Vecinii au fost evacuați din clădire. Sursă foto: stirileprotv.ro.

„O parte din locatarii scării s-au autoevacuat, iar pompierii au evacuat și câteva persoane rămase în apartamente,” a mai informat ISU.

- Continuarea după publicitate -

Rudele celor decedați sunt în stare de șoc. „S-au chinuit săracii prin străinătate să își facă ceva și acum tot s-a distrus. A murit și copila, au murit și părinții,” a spus un apropiat al familiei.

Trupurile neînsuflețite ale victimelor au fost transportate la morgă pentru necropsie, iar anchetatorii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate cauzele și împrejurările în care s-a produs tragedia.

Echipele de polițiști de la Poliția Municipiului Bistrița și Serviciul Criminalistic sunt implicate în anchetă pentru a reconstitui filmul evenimentelor.

Această tragedie aduce în atenție riscurile asociate cu utilizarea necorespunzătoare a instalațiilor de gaz și subliniază importanța verificării periodice a echipamentelor de acest tip, mai ales în locuințele care sunt nefolosite pe perioade îndelungate.