luni, 14 octombrie 2024
Informația fără granițe


Petrică, dispărut fără urmă în Germania, găsit după două luni de căutări disperate. „Nu a avut nici acte, nici telefon”

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - luni, 14 octombrie 2024 Etichete: , , , ,

Petrică Baicu, tânărul de 24 de ani dispărut în Germania timp de două luni, a fost găsit de familia sa vineri, 11 octombrie 2024.

Petrică Baicu, 24 de ani, dispărut fără urmă în Germania și găsit după două luni. Sursă foto: bzi.ro.

- Continuarea după publicitate -

Potrivit declarațiilor oferite de mama sa, Elena Baicu, citată de bzi.ro, tânărul a pierdut actele și telefonul și a trăit pe străzi în tot acest timp, fără a avea posibilitatea de a lua legătura cu familia.

Elena Baicu a povestit cu durere momentele grele prin care a trecut, gândindu-se la ce este mai rău în absența veștilor de la fiul său.

După ce familia nu a mai reușit să ia legătura cu Petrică începând din 17 august 2024, mama lui a trăit cu teama că s-ar fi întâmplat ceva grav.

- Continuarea după publicitate -

„Astea două luni, el a stat pe străzi, nu a avut nici acte, nici telefon. Acum a mers sora lui și l-a luat la ea, în Danemarca”, a mărturisit Elena.

Într-un moment emoționant, ea a descris cum, atunci când a reușit în sfârșit să vorbească din nou cu fiul ei, a izbucnit în plâns, copleșită de ușurare.

Petrică plecase în Germania la începutul anului 2024, în căutarea unui loc de muncă. El a lucrat inițial într-un restaurant chinezesc, însă condițiile de muncă și tratamentul colegilor l-au determinat să-și schimbe locul de muncă, ajungând să lucreze într-un depozit din Hanover.

Petrică Baicu. Sursă foto: bzi.ro.

- Continuarea după publicitate -

Deși familia avea contact zilnic cu el, situația s-a schimbat brusc la data de 17 august, când tânărul a anunțat că și-a pierdut biletul de avion cu care intenționa să se întoarcă acasă. După acest moment, el nu a mai putut fi contactat.

Ioana, sora lui Petrică, a detaliat ultimele discuții pe care familia le-a avut cu el înainte de dispariție:

„Pe 15 august, a luat salariul, pe 16 i-a trimis niște bani surorii noastre mai mici și i-a spus că vrea să vină acasă, că nu mai poate, nu mai rezistă să stea în locul ăla.”

După ce și-a pierdut biletul de avion însă, toate încercările familiei de a-l contacta au fost zadarnice, provocându-le două luni de agonie.

- Continuarea după publicitate -

Acum, Petrică este în siguranță alături de sora sa în Danemarca, iar familia lui, după ce a trecut printr-un coșmar, respiră ușurată.

„Mă bucur mult că mi-am găsit puișorul, m-am rugat mult pentru el, și la Sfânta Parascheva, așa cum ar face orice mamă”, a mai spus Elena Baicu, exprimându-și dorința de a nu-l mai lăsa vreodată să plece de unul singur.

Din păcate, multe familii trăiesc în continuare drama dispariției celor dragi, un exemplu fiind cazul unei tinere din Iași, Ionela, care a dispărut acum 17 ani și încă nu a fost găsită.

Din fericire, cazul lui Petrică Baicu s-a încheiat cu bine, familia sa reușind să-l găsească și să-l aducă în siguranță.