vineri, 18 octombrie 2024
Informația fără granițe


Româncă de succes în Spania. Andreea a deschis o brutărie-patiserie care în scurt timp a devenit o atracție locală

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Blog Din diaspora În evidență Știri - vineri, 18 octombrie 2024 Etichete: , , , , ,

Andreea Bobocel, o tânără de origine română, a deschis pe 30 iunie o brutărie-patiserie în localitatea Astudillo, comunitatea autonomă Castilla y León din Spania, bucurându-se de o primire entuziastă din partea vecinilor și vizitatorilor.

Andreea Bobocel. Sursă foto: elnortedecastilla.es.

- Continuarea după publicitate -

Deși inițiativa de a deschide o afacere în mediul rural poate fi riscantă din cauza resurselor limitate și a scăderii populației, Andreea a reușit să aducă un suflu nou în comunitate, cu produse de patiserie și panificație apreciate de localnici, scrie publicația El Norte de Castilla.

Andreea, cu o experiență de peste 15 ani în domeniu, nu este străină de Astudillo. A ajuns în această localitate la vârsta de 19 ani și a lucrat într-o altă patiserie locală, înainte de a se muta în Palencia.

„Am lucrat mulți ani în Astudillo și apoi am plecat la Palencia. Într-un final, am decis să deschid propria afacere, cu sprijinul prietenilor și al familiei mele. Lucram multe ore și mi-am dat seama că aș putea face același lucru pentru mine însămi. Așa că, cu puțin ajutor, am pornit în această aventură”, a declarat Andreea.

- Continuarea după publicitate -

Localnicii au jucat un rol esențial în încurajarea deschiderii patiseriei, observând lipsa unui astfel de serviciu în Astudillo.

„Sunt din România, dar mă consider din Astudillo. Am crescut aici și am toată familia și prietenii aici. Vorbind cu prietenii mei, am realizat că oamenii simțeau lipsa unei patiserii.

Știind că am experiență în domeniu, m-au încurajat să deschid una. Acest sprijin a fost motorul care m-a împins să iau inițiativa”, a explicat ea.

Deși a întâmpinat dificultăți obișnuite în mediul rural, cum ar fi infrastructura limitată și baza redusă de clienți, Andreea s-a adaptat condițiilor.

- Continuarea după publicitate -

Sezonul de vară a adus un flux crescut de oameni în Astudillo, dublând practic numărul de persoane din localitate.

„Vara, în sate, este foarte bine, deoarece vine multă lume. Numărul de persoane aproape că s-a dublat”, a spus ea.

Succesul afacerii a fost vizibil încă din prima zi, iar vânzările au continuat să crească. Perioada sărbătorilor locale a fost deosebit de solicitantă, deoarece evenimentele din mai multe sate din jur au coincis în același weekend.

„Am avut mult de lucru în timpul sărbătorilor. Erau evenimente în trei sate din apropiere în același timp, iar noi am fost extrem de ocupați. Oamenii m-au primit foarte bine”, a relatat Andreea.

- Continuarea după publicitate -

Deschiderea patiseriei reprezintă o renaștere a tradiției de panificație în Astudillo, mai ales în contextul în care actualul brutar al satului se apropie de pensionare.

„Brutăria este un domeniu solicitant, dar are și satisfacțiile sale. Să vezi oamenii venind la magazin în fiecare zi, chiar înainte de a deschide, este o motivație să te trezești în fiecare zi la cinci dimineața”, a mărturisit Andreea.

Prin această inițiativă, Andreea Bobocel a demonstrat că afacerile rurale pot înflori, aducând nu doar produse delicioase, ci și speranță într-o comunitate mică.