sâmbătă, 19 octombrie 2024
Informația fără granițe


Român plecat la muncă în Spania pentru a-și crește fetița, găsit mort într-o fermă după două săptămâni

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora În evidență Informații utile Știri - sâmbătă, 19 octombrie 2024 Etichete: , , ,

Vlăduț Ionuț Antoci, un român de 38 de ani, a fost găsit mort în Spania, la o fermă din localitatea Estepona, în urma unei agresiuni violente.

Vlăduț Ionuț Antoce. Sursă foto: facebook.com.

- Continuarea după publicitate -

Tânărul nostru conațional, care plecase la muncă peste hotare pentru a-și putea întreține fiica în vârstă de numai nouă ani, a fost găsit mort duminică, 13 octombrie 2024, cu o rană adâncă la gât și două lovituri în zona capului.

Poliția Națională din Spania a deschis o anchetă, far nu au fost identificate legături între Antoci și proprietarii fermei.

Ipotezele rămân deschise, în contextul în care, recent, în aceeași localitate, un cetățean sârb de 36 de ani fusese împușcat în timpul unei petreceri ilegale.

- Continuarea după publicitate -

Ionuț era singurul sprijin al fetiței sale, după ce mama copilului a ales să-i părăsească și să își refacă viața în altă parte.

Familia bărbatului, originară din localitatea Rafaila, județul Vaslui, a fost zguduită de această veste tragică și se confruntă acum cu dificultăți financiare pentru a aduce trupul neînsuflețit în țară.

Mama lui Ionuț, Elena Antoci, a explicat situația: „Suntem o familie de oameni necăjiți și muncim din greu să ne asigurăm traiul. Băiatul meu plecase la muncă în Spania pentru a avea cu ce-și crește fetița.

Am înțeles că am avea nevoie de aproximativ 5.000 de euro să-l putem aduce acasă și să-l îngropăm creștinește.”

- Continuarea după publicitate -

„Comunitatea din diaspora s-a mobilizat pentru a ajuta la strângerea fondurilor necesare repatrierii. Lia Posea, o soră adventistă din Madrid, originară din aceeași localitate cu Ionuț, a promis sprijinul ei în coordonarea eforturilor de colectare a donațiilor”, scrie Daniel Tecu într-o postare publicată pe Facebook.

„Familia speră că legea privind repatrierea trupurilor neînsuflețite va fi implementată în viitorul apropiat, facilitând astfel procedurile și costurile pentru familiile aflate în situații similare”, se mai preiczează în postarea respectivă.

Apelul umanitar lansat include și contul bancar al mamei lui Ionuț, pentru cei care doresc să contribuie: RO97RNCB0262109772350003, pe numele Antoci Elena.