Pasageri revoltați pe Aeroportul din București din cauza restricțiilor COVID care îngreunează fluxul călătorilor
Vineri, 10 decembrie, pe Aeroportul Otopeni, în aproximativ o oră au aterizat 12 avioane, iar autoritățile nu făcut cu greu față după ce au intrat în vigoare noile restricții impuse de autorități. Pasagerii au așteptat zeci de minute pentru a efectua formalitățile vamale și pentru a trece pe la reprezentanții de la Direcția de Sănătate Publică (DSP).
Sute de oameni, care au aterizat vineri după-amiază pe aeroportul Henri Coandă, au fost îngrămădiţi şi obligaţi să stea zeci de minute în picioare pentru a fi supuşi unor controale efectuate de cei de la DSP. Majoritatea curselor au venit din zona roşie şi galbenă. Călătorii care vin din țări aflate în aceste zone sunt obligați ori să prezinte dovada vaccinării, ori cea a trecerii prin boală, ori să dețină rezultatul negativ al unui test Covid făcut cu cel mult 72 de ore înainte de a ajunge în România.
Oamenii au fost lăsaţi să aştepte zeci de minute pe culoarul de intrare în ţară, fără aerisire şi îngrămădiţi. În plus, la un moment dat, călătorii au început să scandeze împotriva autorităţilor române, după cum precizează Antena 3.
Unul dintre pasageri a povestit pentru sursa citată, că odată ajuns la ghişeele DSP a aflat că, de fapt, nu era obligat să stea la coadă, deoarece el avea toate documentele necesare.
Din cauza numărului foarte mare de călători, unii dintre oameni au început să se plângă că nu au aer, mai ales că, din spate, veneau alţi călători şi toţi se îngrămădeau pe acelaşi culoar.
„Traficul pe aeroportul Henri Coandă de derulează normal. S-au înregistrat aglomerări punctuale, în intervalul 14.00-15.30 al zilei de azi (vineri, 10 decembrie – n.r.), generate, pe de o parte, de faptul că, în aceste ore de vârf au aterizat două curse suplimentare, iar, pe de altă parte, de către pasagerii nemulţumiţi de noile restricţii care au avut un comportament recalcitrant faţă de personalul autorităţilor cu atribuţii de control al documentelor de intrare în ţară”, a transmis, vineri, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.
Sursa citată a precizat că situaţia a fost ţinută sub control cu ajutorul personalului CN Aeroporturi Bucureşti, jandarmilor şi ai Poliţiei de Frontieră.