vineri, 22 noiembrie 2024
Informația fără granițe


Ofereau locuri de muncă pentru români în Germania, la îngrijit bătrâni, acuzați că au înșelat statul cu 450.000

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Prima pagină Știri - vineri, 6 octombrie 2023 Etichete: , , , , , ,

- Conținut sponsorizat -

O agentie de recrutare din Germania, condusă de o româncă și un german, a deturnat contribuții sociale în valoare de aproape jumătate de milion de euro.

Frank S. (55 de ani) și Olimpia S. (43 de ani) sunt doi parteneri de afaceri care au reușit să escrocheze statul german cu aproximativ 450.000 de euro, sub formă de contribuții sociale pe care nu le-au plătit, informează Bild.

- Continuarea după publicitate -

În 2014, Olimpia S., originară din România și Frank S., din nordul Germaniei, au co-fondat o agenție de recrutare, facilitând angajarea a aproape 140 de femei și bărbați din România ca îngrijitori la domiciliu în Saarland, Germania.

Lucrurile au luat o întorsătură întunecată între februarie 2015 și aprilie 2018, când cei doi nu au plătit contribuțiile sociale, atât partea angajatorului cât și pe cea a angajatului, către AOK, furnizorul de asigurări de sănătate german.

Într-o declarație, Olimpia S. a mărturisit: „Am fost copleșiți de succes”, recunoscând că a neglijat datoria de a lucra corect. Ea a informat, de asemenea, că în prezent nu mai colaborează cu Frank S., alegând să se întoarcă în România, unde își crește singură cei doi copii.

- Continuarea după publicitate -

De asemenea, și Frank S. a vorbit despre sentimentul de a fi depășit de situație. Deși intenția inițială a afacerii a fost de a îmbunătăți situația îngrijirii în Germania, succesul rapid și expansiunea au fost subestimate, admițând că a comis „greșeli” și exprimând regretul pentru neplata contribuțiilor sociale.

Ambii antreprenorii au scăpat de închisoare prin admiterea vinovăției și prin propunerea unor plăți de compensație. Printr-un acord, Frank S. intenționează să plătească 50.000 de euro, în timp ce Olimpia S. își asumă plata sumei de 10.000 de euro, ambele cu scopul de a diminua pedeapsa.

În cele din urmă, tribunalul din Saarbrücken i-a condamnat la 20 de luni de închisoare cu suspendare, trasând un semnal de alarmă cu privire la integritatea în practicile de afaceri și necesitatea supravegherii reglementărilor.