vineri, 22 noiembrie 2024
Informația fără granițe


Un român din Germania a parcurs aproape 400 de kilometri pe jos în România

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Din România Știri - sâmbătă, 8 iulie 2023 Etichete: , , , , ,

- Conținut sponsorizat -

Într-o călătorie plină de descoperiri spirituale și întâlniri neașteptate, Florentin Bosse, un român în vârstă de 69 de ani stabilit în Germania, a devenit primul pelerin care a parcurs pe jos aproape 400 de kilometri pe ruta de pelerinaj „Camino de România”.

Călătoria sa a început la data de 10 iunie 2023 din Iași și s-a încheiat trei săptămâni mai târziu, la Sfântu Gheorghe, relatează Covasna Media.

- Continuarea după publicitate -

Florentin este un veteran al călătoriilor pe jos lungi și întinse. În 2016, a parcurs o distanță impresionantă de 3.800 de kilometri pe jos de la Berlin la Santiago de Compostela și Porto, traversând Elveția, Franța și Spania, toate acestea în șase luni. În 2022, a pornit din Marsilia și a ajuns la Saint Jean Pied de Port în Franța, o altă distanță de 800 de kilometri pe ruta Camino.

Floretin Bosse. Sursă foto: Covasna Media.

Cu toate că are o vastă experiență cu traseele de pelerinaj, traseul prin România i-a oferit lui Florentin o serie de întâlniri neobișnuite, inclusiv una cu o ursoaică și cei trei pui ai săi. El a descris întâlnirea ca fiind una „paralizantă”, dar se declară recunoscător că a avut ocazia să trăiască această experiență.

- Continuarea după publicitate -

În ciuda acestor surprize, el nu a pierdut din vedere adevăratul scop al pelerinajului său: căutarea unor răspunsuri și cunoașterea de sine. Bărbatul român vorbește despre faptul că pelerinajele tind să devină o cursă, dar pentru el, ele reprezintă o oportunitate de reflecție și autocunoaștere.

De profesie topograf, conaționalul nostru a împărtășit un aspect fascinant al pelerinajului său. El spune că durerea picioarelor este o constantă, începând cu prima zi de călătorie, dar, mai mult decât atât, traseul îi oferă ocazia să se descopere pe sine și să-și înțeleagă limitele, fie ele fizice sau emoționale.

Traseul de pelerinaj Camino de România, binecunoscut în toată Europa, este recunoscut ca un itinerar cultural turistic de interes național. În toate orașele europene prin care trece, centrele istorice sunt marcate cu scoici în plăcuțe de bronz, simbol al pelerinajului.

Camino de Romani. Sursă foto: Covasna Media.

În Sfântu Gheorghe, unde călătoria lui Florentin s-a încheiat, aceste plăcuțe au fost inaugurate la data de 22 aprilie a acestui an.

- Continuarea după publicitate -

Acesta a fost un moment special, deoarece marca începutul recunoașterii oficiale a traseului de pelerinaj Camino de România ca un traseu cultural și spiritual important.

În timpul călătoriei sale, Florentin a fost acompaniat de prieteni vechi și noi, oameni care au auzit de călătoria sa și au decis să i se alăture pentru o vreme. El spune că experiențele împărtășite pe drum, poveștile și amintirile create sunt cele care îi alimentează dorința de a continua călătoria și îi dă puterea de a depăși dificultățile.

Traseul a avut și o componentă de reflecție și rugăciune, cu numeroase opțiuni de a vizita mănăstiri și biserici. Florentin spune că vizitarea acestor locuri sfinte a fost o experiență profundă și l-a ajutat să se apropie mai mult de spiritualitatea sa.

La finalul călătoriei sale, Florentin a transmis un mesaj tuturor celor care ar putea fi interesați să parcurgă acest traseu: „Nu este important cât de departe poți merge, ci cât de mult te poți descoperi pe tine înșiți pe parcursul călătoriei.”

- Continuarea după publicitate -

Florentine Bosse. Sursă foto: Covasna Media.

Acesta este un semn al dedicației sale față de auto-descoperire și de conectarea cu natura și cu semnificațiile spirituale ale vieții. Este un exemplu de urmat pentru toți cei care sunt interesați să experimenteze călătoriile spirituale și culturale.