sâmbătă, 23 noiembrie 2024
Informația fără granițe


Românii care vor să plece în străinătate iau cu asalt laboratoarele de testare pentru coronavirus

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Prima pagină Știri - marți, 14 iulie 2020 Etichete: , , , , , , , , ,

- Conținut sponsorizat -

Laboratoarele de stat din țara noastră, precum şi cele private, sunt supraaglomerate în aceste zile. Oamenii vor să se testeze pentru noul coronavirus ca să poată pleca la muncă în străinătate, în vacanţă, sau pur şi simplu pentru liniştea lor. Se fac cozi încă de la primele ore ale zilei, se specifică într-un material transmis de TVR.

Testele pentru Covid-19 sunt solicitate îndeosebi de pacienții cu patologii diverse, care au nevoie să se interneze în spital și de românii care vor să plece în vacanță sau la muncă în străinătate.

- Continuarea după publicitate -

De exemplu în Austria, una dintre țările care solicită românilor  un test negativ de COVID-19. Din 15 iulie și autoritățile din Grecia vor condiționa intrarea în baza unui test negativ SARS-CoV-2 nu mai vechi de 3 zile, plus formularul electronic. În Cipru, cetățenii români pot intra doar dacă prezintă un certificat medical de test negativ pentru SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore.

Intrarea pe teritoriul Ungariei va fi permisă, fără impunerea măsurii carantinei sau autoizolării, cetățenilor care vin din România și care prezintă la punctul de frontieră două teste negative pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuate în ultimele cinci zile. Cele două teste trebuie efectuate la o diferență de 48 de ore unul de celălalt, iar certificatele trebuie să fie emise în limba maghiară sau engleză.

Sunt 20 de state care au introdus restricții, iar 14 dintre acestea sunt țări membre ale Uniunii Europene.

- Continuarea după publicitate -

Cele 20 state din Europa care interzic accesul românilor sau impun restricții la intrarea pe teritoriul lor sunt Austria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Malta, Muntenegru, Norvegia, Marea Britanie, Olanda, Republica Moldova, Slovacia, Slovenia și Ungaria.