Succesul răsunător al unei românce din UK cu torturile și prăjiturile sale. În curând va deschide un magazin
Începută într-o simplă bucătărie de acasă, o prosperă afacere cu prăjituri a unei familii de români din Marea Britanie se extinde și urmează să deschidă sâmbătă, 26 ianuarie, un magazin cu produse de cofetărie într-o clădire emblematică din orașul Nottingham (East Midlands).
Denumit „Rotari Cakes”, după numele principalei fondatoare, magazinul va vinde totul, de la dulciuri individuale, la prăjituri spectaculoase pentru diverse sărbători sau la comandă pentru zile de naștere și alte ocazii speciale, cum ar fi botezurile nou-născuților, relatează publicația locală Nottingham Post.
Venită în Anglia să lucreze ca și îngrijitoare, Elena Rotari a început afacerea cu prăjituri în urmă cu 18 luni, din bucătăria locuinței sale din Blidworth (comitatul Nottinghamshire).
Acum este agitație mare, deoarece în timp ce Elena le coace, fiica ei Sanda decorează prăjiturile, iar ginerele Ciprian Lup se ocupă cu partea administrativă și cu livrarea delicioaselor produse ale acestei afaceri înfloritoare.
Cei trei lucrează aproape non-stop, pentru a satisface comenzile care pur și simplu au explodat în timpul carantinei prelungite din timpul pandemiei.
Magazinul „Rotari Cakes” se va deschide curând, sâmbătă, 26 februarie, odată cu finalizarea renovării unui fost birou de avocatură de pe strada Carrington. Se lucrează cu spor la transformarea incintei respective într-un magazin „elegant” unde Elena și Sanda vor coace și decora chiar la fața locului. De asemenea, va exista un număr mic de mese, la care clienții pot savura prăjitura dorită.
Secretul unor dulciuri care poartă sigla „Rotari Cakes” combină prăjitura și plăcinta, așa că în loc de cremă de unt în centru, ele sunt umplute cu un strat cremos de spumă, făcută din brânză Philadelphia. Un alt atu constă în faptul că mierea este folosită în loc de zahăr, pentru dulceața ei naturală.
Sosit în Marea Britanie în anul 2015 din România, Ciprian tocmai a renunțat la slujba sa din domeniul tapițeriei pentru a se concentra pe afacerea familiei.
El a spus: „Ne bazăm pe calitate. Vom face prăjituri mari și mici, precum eclere și macarons. Crema de brânză este destul de diferită, ea este destul de proaspătă și nu foarte dulce”.
Variantele de tort includ: cu cremă caramel/banană, de înghețată, de ciocolată, cu aromă de șampanie, de morcov, de fructul pasiunii sau tortul „Red Velvet”. Torturile mai mari se fac la diferite dimensiuni cu unul sau mai multe etaje, de la șase felii până la 44.
Prăjiturile tradiționale românești făcute cu nucă, miere și glazurate cu ciocolată albă, precum și cunoscutele Amandine cu ciocolată, se numără printre cele aproximativ 100 modele de prăjituri pe care le-a evocat Elena.
„A trebuit să o forțez puțin, pentru că se temea. Este o introvertită. Era îngrijorată că nu le va vinde și nu vor fi suficient de bune”, a adăugat Ciprian, un tânăr în vârstă de 26 de ani.
El livrează pe o rază de 32 de kilometri, dar un client a călătorit 225 de kilometri, în această săptămână, pentru a cumpăra un tort cu două etaje, decorat cu trandafiri și fructe de pădure.
Până acum, aproximativ 80% din comenzi sunt făcute exclusiv din comunitatea românească, dar asta s-ar putea schimba odată ce magazinul se va deschide și vestea delicioaselor prăjituri marca „Rotari Cakes” se va răspândi.
„Sunt sigur că va fi greu pentru primul an”, a spus Ciprian, care a precizat că livrarea va continua în zone precum Nottingham, Mansfield, Newark, Derby și Chesterfield, chiar și după deschiderea magazinului.