Tânără româncă accidentată în Anglia: „Când m-am trezit din comă am văzut că un picior era mult mai scurt decât celălalt”
Într-o zi ploioasă de februarie, în zona Stamford Hill din cartierul Hackney din Londra, viața unei tinere românce care tocmai se stabilise în Marea Britanie a fost pe punctul de a se încheia în mod tragic. La doar câteva clipe după ce a părăsit trotuarul, în drum spre muncă, a fost lovită de un camion și prinsă sub el, relatează Ilford Recorder.
Echipa Ambulanței Aeriene din Londra a intervenit rapid la locul accidentului, unde a găsit-o pe Cristiana abia respirând, cu o paloare extremă și o presiune sanguină imposibil de detectat.
După ce a fost stabilizată și conectată la un aparat de respirație, Cristiana a fost transportată la cel mai apropiat centru de traumă pentru multiple intervenții chirurgicale.
Tânăra româncă suferise fracturi pelviene (de bazin) care îi puneau viața în pericol, iar piciorul stâng îi fusese de asemenea grav afectat. Din nefericire, medicii au fost nevoiți să-i amputeze piciorul pentru a-i salva viața.
A rămas în comă timp de două luni și jumătate, având-o alături, în tot acest timp, pe mama sa, care călătorise din România imediat ce a aflat despre accidentul fiicei sale.
Când Cristiana a ieșit din comă, realitatea noii sale condiții, cea de a trăi fără un picior, a lovit-o cu forță. Ea își amintește că s-a uitat la pat și și-a dat seama că unul dintre picioarele ei „era mult mai scurt decât celălalt”.
„A fost îngrozitor! Am plâns o zi întreagă și medicii au fost nevoiți să-mi dea sedative pentru a mă calma”, a mărturisit ea, adăugând că nu înțelegea pe deplin gravitatea situației.
Ea a rămas în spital până în septembrie, când a fost în sfârșit externată și a putut să se întoarcă acasă în România.
Cu toate acestea, determinarea Cristianei a fost admirabilă. Până în 2020, folosea un scaun cu rotile pentru a se deplasa. Apoi a încercat o proteză care ia permis să meargă din nou. Ea a adăugat: „Merg în fiecare zi acum! Îmi place!”
Recent, Cristiana a absolvit colegiul cu o diplomă în contabilitate și a descoperit o nouă pasiune: baschetul în scaun cu rotile. Ea spune că se simte ca acasă în echipa sa, unde toți membrii au particularități ce îi diferențiază, însă toți se înțeleg și se sprijină reciproc.
În ciuda greutăților prin care a trecut, Cristiana rămâne recunoscătoare față de Ambulanța Aeriană din Londra pentru intervenția lor salvatoare. Organizația caritabilă, care depinde în proporție de 96% de suportul public, este esențială pentru salvarea vieților, iar poveștile ca cea a Cristianei subliniază importanța acestei misiuni.
Reflectând asupra experienței sale, tânăra conchide: „A fost un drum lung și greu… Dar acum mă simt bine. M-am acceptat.”