duminică, 24 noiembrie 2024
Informația fără granițe


Tânără româncă întoarsă în țară din străinătate: „Tatăl meu nu a fost prea mulțumit de decizia mea”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din România Prima pagină Știri - luni, 25 martie 2024 Etichete: , , , ,

- Conținut sponsorizat -

Într-o lume în continuă schimbare, povestea unei tinere românce care a prefera România în locul Germaniei, se distinge ca un exemplu de curaj și determinare.

Rahela Matieș, profesoară de limba engleză în Fundulea, județul Călărași, parte a comunității Teach for Romania, a făcut un pas îndrăzneț renunțând la un job stabil de traducător în Germania pentru a se întoarce în România și a-și dedica viața educației copiilor din zone vulnerabile.

- Continuarea după publicitate -

Decizia ei nu a fost tocmai pe placul tatălui, care locuiește în Germania, menționează life.ro

Aventura Rahelei a început în Germania, unde, pe lângă munca sa ca traducător, a descoperit și s-a îndrăgostit de limba și cultura coreeană. Participarea la un program intensiv organizat de Coreea de Sud, desfășurat parțial online și parțial în Belgia, i-a adus certificarea internațională ca profesoară de limba și cultura coreeană.

- Continuarea după publicitate -

Dorința de a schimba vieți, a condus-o, însă, înapoi în țara natală, decizie care nu a fost întâmpinată cu entuziasm de tatăl său, care a îndemnat-o să nu renunțe la viața din Germania:

„Tatăl meu și-a exprimat puternic nemulțumirea legată de schimbarea carierei mele”, mărturisește Rahela.

Cu toate acestea, tânăra a găsit în Teach for Romania comunitatea și suportul necesar pentru a urma o cale mai puțin convențională, dar extrem de împlinitoare.

Teach for Romania, o organizație non-profit care face parte din mișcarea globală Teach for All, dedicată îmbunătățirii educației și reducerii inegalităților în sistemul de învățământ, o motivează să lupte pentru copiii neglijați de sistem, să se concentreze nu pe note, ci pe dezvoltarea unor valori precum responsabilitatea, altruismul, disciplina, creativitatea și spiritul de echipă.

„Teach te învață să lupți pentru copiii cărora alții nu le dau nicio șansă”, afirmă Rahela, subliniind impactul profund pe care îl are educația asupra dezvoltării personale și sociale a elevilor săi.

- Continuarea după publicitate -

Întrebată despre sentimentele pe care le trăiește în fața elevilor, Rahela vorbește despre responsabilitate, bucurie și împlinire.

Relația cu elevii îi oferă puterea de a continua și satisfacția de a vedea cum orelor ei le schimbă viețile. Teach for Romania nu doar că o susține prin formare continuă, dar îi oferă și o viziune care depășește sala de clasă, influențând comunitățile vulnerabile din care provin copiii.

Decizia de a se întoarce în România nu a fost lipsită de obstacole

Pe lângă scepticismul tatălui său, pandemia a amânat temporar planurile Rahelei de a urma un master în Coreea de Sud.

- Continuarea după publicitate -

Totuși, flexibilitatea – o trăsătură pe care o consideră moștenită de la familie – i-a permis să se adapteze și să își urmeze visul, chiar și în circumstanțe nefavorabile.

Familia sa, deși inițial împărțită în privința deciziei sale, reprezintă un suport constant, demonstrând că, indiferent de provocări, pasiunea și dedicarea pot deschide drumuri neașteptate.

Povestea Rahelei Matieș nu este doar despre o schimbare de carieră; este despre curajul de a urma o cale mai puțin bătătorită, despre importanța educației în comunitățile defavorizate și despre puterea de a face diferența în viețile celor tineri.

Într-un timp în care educația se confruntă cu numeroase provocări, Rahela și Teach for Romania reprezintă o sursă de inspirație și un model de urmat.