sâmbătă, 23 noiembrie 2024
Informația fără granițe


Germania a mai scos două județe din România de pe lista „zonelor de risc“

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora În evidență Informații utile Prima pagină Știri - joi, 3 septembrie 2020 Etichete: , , , , , ,

- Conținut sponsorizat -

Guvernul german a acutalizat lista „zonelor de risc” din România și a eliminat de pe aceasta încă două județe din țara noastră, după ce la data de 20 august eliminase alte trei județe, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE) printr-un comunicat de presă trimis redacției noastre. Noua listă a intrat în vigoare începând de miercuri, 2 septembrie 2020.

„Ca urmare a acestei actualizări, județele Gorj și Neamț au fost retrase de pe lista „zonelor de risc“. Așa cum Ministerul Afacerilor Externe a informat anterior, acestea se adaugă altor trei județe excluse din categoria de risc menționată la 20 august 2020: Ialomița, Mehedinți și Timiș. La acest moment, ținând cont de aceste ultime decizii ale autorităților germane, alături de municipiul București, 13 județe din România se află în continuare pe lista “zonelor de risc”: Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Buzău, Dâmbovița, Galați, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vâlcea, Vrancea”, transmite MAE.

- Continuarea după publicitate -

Potrivit sursei citate, toate persoanele care provin din zonele de risc și vor să intre pe teritoriul Germaniei au obligația de a completa un „formular de debarcare” (Public Health Passenger Locator Form) a cărui variantă în limba română poate fi descărcată accesând următorul link: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Transport/Aussteigekarten-COVID_RO.pdf?__blob=publicationFile

„Conform informațiilor comunicate public de autoritățile germane, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una din „zonele de risc“ oricând în ultimele 14 zile înainte de sosire sunt obligate să efectueze autoizolarea la domiciliu sau în alte spații de cazare adecvate pentru o perioadă de 14 zile de la sosire. De la această obligativitate există două excepții. Prima excepție se aplică în cazul persoanelor care prezintă un test biologic molecular pentru COVID -19 cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 48 de ore anterior intrării în Germania, printr-un certificat medical tradus în limbile germană sau engleză care trebuie păstrat cel puțin 14 zile după intrare. Cea de-a doua excepție se aplică persoanelor care pot să efectueze testul în cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania, cu obligația de a respecta strict autoizolarea la domiciliu până la comunicarea rezultatului negativ al testării. Testarea se poate efectua gratuit direct pe aeroport, la medicul de familie ori la autoritățile locale de sănătate, mai multe informații putând fi obținute la linia telefonică dedicată 116 117”, se mai arată în comunicatul MAE.

În cazul în care persoanele în cauză sunt asimptomatice, mai adaugă instituția română, excepțiile enunțate mai sus nu se mai aplică și devine obligatorie, astfel, autoizolarea pe perioada completă, chiar și în cazul în care este prezentat testul negativ emis cu cel mult 48 de ore înaintea intrării în Germania sau dacă se efectuează un test în cel mult 72 ore de la intrarea pe teritoriul german și rezultatul este negativ.

- Continuarea după publicitate -

„În cazul neîndeplinirii obligațiilor aferente testării, respectării măsurii autoizolării sau a condițiilor de tranzit, autoritățile germane pot aplica sancțiuni în valoare de până la 25.000 EUR”, mai informează MAE.