vineri, 22 noiembrie 2024
Informația fără granițe


Româncă omorâtă în străinătate de soțul ei. Mihaela avea 36 de ani și era mama a doi copii

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - marți, 6 septembrie 2022 Etichete: , , , , , , , ,

- Conținut sponsorizat -

Mihaela B., o româncă în vârstă de 36 de ani și mamă a doi copii minori, a fost înjunghiată mortal în seara zilei de duminică, 4 septembrie 2022, chiar de către soțul ei, de aceeași naționalitate și în vârstă de 33 de ani, după o ceartă care a degenerat în locuința lor din orașul german Fürth (Bavaria).

Clădirea în care s-a petrecut crima. Foto: Karina Palzer

- Continuarea după publicitate -

Suspect de crimă, soțul a fost arestat după ce el însuși a sunat la poliție, potrivit ziarului german BILD.

Ajutorul  salvatorilor a sosit prea târziu pentru biata femeie. Când ofițerii au intrat în apartamentul de pe Rosenstrasse, au găsit-o fără suflare. Anchetatorii susțin că a fost victima unei crime violente.

Soțul femeii a fost arestat fără să opună rezistență. În jurul orei 18:30 acesta a alertat poliția și a spus că a avut loc o ceartă violentă între el și soția sa, după cum singur a declarat în fața Prezidiului Central Franconia, atunci când a fost întrebat.

- Continuarea după publicitate -

Bărbatul a fost dus luni, 5 septembrie 2022, în fața judecătorului de instrucție responsabil, care a emis un mandat de arestare preventivă împotriva sa, fiind suspectat de omor.

„Investigăm omor din culpă, nu crimă”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din Fürth, Lisa Hierl.

Cadavrul Mihaelei preluat de polițiști. Karina Palzer

Comisia de omucideri din cadrul poliției penale din Fürth lucrează îndeaproape cu parchetul din Nürnberg-Fürth pentru a stabili contextul în care s-a produs crima. Biroul de presă al poliției este în prezent reticent să ofere informații suplimentare „pentru a nu pune în pericol ancheta”, după cum explică Lisa Hierl.

„Am auzit țipetele. Dar nu ne-am gândit la nimic. Cei doi se certau constant cu voce tare, poliția a fost acolo de mai multe ori”, a precizat un vecin.

- Continuarea după publicitate -

Însă ultima dispută a escaladat atât de tare, încât bărbatul și-ar fi înjunghiat soția. Nu este încă clar dacă cei doi copii, în vârstă de patru și respectiv șapte ani, au fost nevoiți să urmărească tragedia.

„După accident, l-am întâlnit pe fratele ei pe stradă, acesta plângea și a spus că sora lui a murit. Dar a spus că cei doi copii sunt bine”, a adăugat același vecin, potrivit informațiilor obținute de BILD. Cercetările poliției sunt în curs de desfășurare.

Nu se cunoaște motivul disputei dintre cei doi soți. Femeile din cartier îi cunoșteau doar din vedere pe Mihaela B. și pe soțul ei. Copiii celor doi ar fi avut contact cu vecinii și s-ar fi întâlnit mai des cu alți copii la locul de joacă. O vecină a povestit despre victimă: „Părea nefericită”.

Mihaela B. și soțul ei. Foto: bild.de

- Continuarea după publicitate -

Toate indiciile confirmă faptul că tânăra mamă și-a pierdut viața în urma violenței domestice. Pentru că vecinii sunt cei care observă de obicei așa ceva, dar sunt reticenți să sune la poliție, inspectorul șef Annegret Steiger de la Fürth Kripo, face un apel la toți cetățenii să nu întoarcă privirea în altă parte.

„Noi îi sfătuim să se uite, să facă un denunț, când cineva țipă sau când ceva sună ca o altercație violentă. Pentru ca poliția să intervină și să arunce o privire.

„Vecinii sau cunoscuții care bănuiesc că o femeie se confruntă cu amenințări și violențe la domiciliu îi pot oferi, de exemplu, un card sau un fluturaș de la adăpostul pentru femei sau alte oferte de ajutor. Pentru a face acest lucru, ar trebui să aleagă un moment în care partenerul lor nu este acolo”, explică Steiger.

Într-o dispută în creștere, victima nu are de multe ori cum să formeze ea însăși numărul de urgență, deoarece telefonul mobil poate i-a fost deja luat sau poate chiar stricat.

- Continuarea după publicitate -

„Dacă auziți strigăte de ajutor, vă rugăm să nu le ignorați și să spuneți că este o chestiune privată. Este prioritatea noastră principală să ajutăm”, conchide Steiger.

Cu toate acestea, ea nu recomandă vecinilor să bată ei înșiși la ușă pentru a opri cearta. În schimb, pot suna la 112 cât mai repede posibil, astfel încât poliția să poată interveni și detensiona situația.