O româncă emigrată în Marea Britanie a plantat 15.000 de copaci în Munții Făgăraș
O româncă stabilită de mulți ani în Marea Britanie s-a întors în țară și a plantat în luna noiembrie 15.000 de arbori, scrie bizbrasov.ro.
Nicoleta Cărpineanu este originară din Zalău, dar trăiește de 21 de ani în Anglia. Ea a reușit cu banii strânși de pe urma ultimului ei album „Be One“ să planteze 15.000 de copaci în România! În primăvară, printr-un proiect-pilot, a reușit să planteze 100 de stejari în satul Cobor, comuna Ticuş, judeţul Braşov. Banii proveneau din donațiile primite pentru albumul ei.
În continuarea inițiativei sale, Nicoleta Cărpineanu a lansat ONG-ul „Forests Without Frontiers” (Păduri fără frontiere) care nu este altceva decât un apel de a readuce la viață pădurile virgine din Transilvania, ce a prins mult mai bine la străini decât în rândul românilor, semnalează sursa citată. Nicoleta a reușit să strângă astfel destule fonduri cât să planteze 15.000 de arbori în apropierea Lacului Vidraru, printr-un parteneriat de lungă durată încheiat cu Fundația Conservation Carpathia, care a pus la dispoziție 3 hectare de teren, fiind angajaţi şi oameni care locuiesc în localitățile din Munții Făgăraș. Puieții vor fi introduși într-o arie naturală de protecție a pădurilor, Natura 2000, înlocuiți dacă este cazul și îngrijiți până la maturitate.
„Mi-am dat seama de faptul că prezervarea mediului este legată intrinsec de protejarea tradițiilor, instrumentelor și folclorului. Dacă pierdem pădurile, pierdem și comunitățile de acolo, se risipește cultura lor populară. Atât pădurile, cât și tradițiile au nevoie de protecția noastră, a tuturor”, a mărturisit Nicoleta Cărpineanu, care a adăugat că nu se va opri aici. În următorii 5 ani, artista dorește să planteze un milion de copaci în zonele defrișate din România.
„Este o inițiativă fantastică de a combina natura, conservarea, artele și comunitățile locale. Suntem încântați să lucrăm împreună pe această temă, avem obiective asemănătoare și terenuri pentru a sprijini dezvoltarea proiectului”, a declarat Christoph Promberger, director executiv Fundaţia Conservation Carpathia.
Povestea albumului „Be One” a început în Transilvania, unde s-a întâlnit cu mai mulți cântăreți autentici din satele de acolo. A decis să se întoarcă, și așa a înregistrat 20 de muzicieni din țară.