luni, 25 noiembrie 2024
Informația fără granițe


Plecat la muncă în străinătătate, un român de 18 ani se întoarce acasă în sicriu. A fost ucis de un copac

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - vineri, 10 noiembrie 2023 Etichete: , , , , , , , , ,

- Conținut sponsorizat -

Un tragic accident de muncă a avut loc într-o pădure din apropierea orașului Gmünd, Austria, unde un tânăr lucrător forestier, în vârstă de 18 ani și de naționalitate română, și-a pierdut viața după ce a fost lovit de un copac.

Incidentul s-a petrecut joi, 9 noiembrie 2023, în condiții de muncă dificile, pe un teren abrupt și greu accesibil, relatează publicația austriacă ORF.at.

- Continuarea după publicitate -

Tânărul nostru conațional, care era angajat la o firmă din Austria, lucra la tăierea mai multor copaci folosindu-se de o drujbă. În timpul operațiunii însă, unul dintre copaci a ricoșat și l-a prins sub el.

Doi colegi de muncă ai victimei au intervenit rapid, îndepărtând copacul și alertând serviciile de urgență, dar, din nefericire, pentru tânărul român nu s-a mai putut face nimic, acesta decedând la locul accidentului.

Conform declarațiilor oferite de Anna-Sophie Pirtscher, de la Forstliche Ausbildungsstätte Ossiach, accidentele de acest gen sunt mai frecvente în condiții de muncă dificile, cum ar fi terenurile abrupte și zonele cu copaci căzuți sau afectați de dăunători.

- Continuarea după publicitate -

Pirtscher subliniază importanța instruirii adecvate în utilizarea drujbelor și a echipamentului de protecție, menționând că mulți dintre lucrătorii străini, inclusiv cei din România și Bulgaria, vin în Austria atrași de salariile mai bune.

În contextul acestui tragic eveniment, Pirtscher atrage atenția asupra necesității unui control mai riguros al firmelor care oferă servicii forestiere și recomandă proprietarilor de păduri să efectueze verificări temeinice înainte de a angaja o firmă, pentru a asigura respectarea standardelor de siguranță și calitate în muncă.

Un aspect important menționat este introducerea permisului european pentru utilizarea drujbelor, o măsură de siguranță deja obligatorie în țări precum Germania și Italia, dar nu și în Austria până în prezent.

Statisticile arată că, la nivel național, în această țară se înregistrează aproximativ 1.000 de accidente în sectorul forestier anual, dintre care 40 sunt fatale.