luni, 21 octombrie 2024
Informația fără granițe


Român din UK, găsit vinovat de moartea unui tânăr, deși ce a încercat să-i păcălească pe anchetatori

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora În evidență Prima pagină Știri - duminică, 29 septembrie 2024 Etichete: , , , , , , , ,

Un român a fost găsit vinovat pentru crimă de o instanță din Londra. Sabin Manda (32 de ani) își crease un alibi, încercând să-i convingă pe anchetatori că a fost în legitimă apărare atunci când a ucis un tânăr, însă camerele de supraveghere au infirmat scenariul invocat de el.

Sabin Manda și Bajram Luli

- Continuarea după publicitate -

Bajram Luli, un tânăr de 27 de ani, originar din Edgware, a fost găsit înjunghiat mortal într-o mașină pe Sudbury Heights Avenue, Greenford, pe 11 martie 2024.

Incidentul, care a avut loc în jurul orei 17:30, a dus la transportarea sa de urgență la spital, unde a murit la scurt timp după aceea.

După zece zile de la atac, românul Sabin Manda a fost arestat sub suspiciunea de crimă, relatează publicația The Standard

- Continuarea după publicitate -

Ulterior, a fost pus sub acuzare pentru omor și a apărut în fața instanței la Westminster Magistrates’ Court.

În timpul procesului, Manda a susținut că a acționat în legitimă apărare, pretinzând că s-a temut pentru propria sa viață în timpul unei dispute cu Luli, care ar fi avut loc din cauza unor neînțelegeri.

Cu toate acestea, probele adunate de anchetatori au contrazis afirmațiile sale. În urma analizei camerelor de supraveghere, anchetatorii au descoperit că atacul a fost neprovocat. În plus, după incident, românul a încercat să dispară, afirmând că se temea de o posibilă răzbunare.

Pe 26 septembrie 2024, justiția britanică l-a găsit pe Sabin Manda vinovat de crimă. Sentința urmează să fie pronunțată pe 11 octombrie.