luni, 14 octombrie 2024
Informația fără granițe


Român acuzat că a omorât din greșeală un bătrân de 94 de ani în urma unui furt. Pedeapsa primită de Alexandru

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - luni, 30 septembrie 2024 Etichete: , , , ,

Alexandru Mureșan, un tânăr român în vârstă de 22 de ani, a fost condamnat la închisoare pentru omor din culpă, după ce un bătrân de 94 de ani a murit în urma unui jaf cu distragere a atenției în centrul aglomerat al orașului Barking, situat în estul Londrei, Marea Britanie.

Alexandru Mureșan. Sursă foto: Poliția Metropolitană din Londra, Marea Britanie.

- Continuarea după publicitate -

Tragicul incident a avut loc la începutul lunii noiembrie 2022, când bătrânul, descris de familie ca fiind „cald și prietenos”, a fost abordat de un grup de indivizi care l-au îmbrățișat pentru a-i fura portofelul, relatează The Independent.

Potrivit declarațiilor Poliției Metropolitane, hoții au folosit tehnica de distragere a atenției, îmbrățișând victima pentru a putea să-i sustragă cardurile bancare. Ulterior, aceștia au folosit cardurile furate pentru a face achiziții în magazine din apropiere.

În timpul jafului, bărbatul în vârstă a suferit o cădere bruscă și a fost transportat de urgență la spital, unde a murit la 36 de ore după incident, pe data de 10 noiembrie 2022.

- Continuarea după publicitate -

Poliția a demarat o investigație amplă, petrecând ore întregi analizând imaginile de pe camerele de supraveghere pentru a aduna dovezi care să-i ajute să identifice autorii.

Mureșan a fost în cele din urmă localizat și arestat în North Yorkshire, la câteva zile după jaf, pe 18 noiembrie 2022. El a fost acuzat inițial de jaf și fraudă, iar ulterior, confruntat cu mai multe dovezi, a fost pus sub acuzare și pentru omor din culpă.

Detectiv sergentul Sarah Osborne, din cadrul Comandamentului Estic al Poliției Metropolitane, a declarat: „Mureșan a ales să își vizeze victima tocmai pentru că era în vârstă și vulnerabilă – o decizie care i-a adus sfârșitul victimei și i-a adus lui Mureșan o condamnare la închisoare. Familia este devastată de pierderea unui om pe care l-au descris ca fiind prietenos și cald cu toată lumea.”

Luna aceasta, Alexandru Mureșan, cu domiciliul în Dagenham, a fost condamnat la șapte ani și patru luni de închisoare de către Curtea Regală din Snaresbrook.

- Continuarea după publicitate -

Ancheta continuă pentru a identifica complicii săi, iar autoritățile fac apel la orice persoană care deține informații să contacteze poliția.