luni, 14 octombrie 2024
Informația fără granițe


Trei tineri români, arestați de două ori în aceeași zi la granița dintre Austria și Germania

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - luni, 14 octombrie 2024 Etichete: , , , , , , ,

Trei tineri români au fost arestați de două ori sâmbătă, 12 octombrie 2024, în decurs de numai câteva ore, în zona de frontieră dintre Germania și Austria, după ce au fost implicați în mai multe infracțiuni.

Potrivit bgland24.de, incidentul a avut loc la punctul de control Walserberg, pe autostrada A8 din Germania, iar evenimentele au fost descrise de autoritățile germane drept „de o îndrăzneală greu de egalat.”

- Continuarea după publicitate -

Totul a început în dimineața zilei de sâmbătă, când poliția de frontieră germană a oprit un microbuz Volkswagen mai vechi, în care se aflau cei trei români.

La control, polițiștii au observat că șoferul mirosea puternic a alcool. „Un test efectuat a confirmat că acesta depășise limita de 0,5 la mie de alcool în sânge”, au declarat reprezentanții poliției.

Între timp, ofițerii au descoperit și alte nereguli. Geamul din partea pasagerului al microbuzului era spart, iar între cei trei ocupanți și proprietarul vehiculului nu exista nicio legătură.

- Continuarea după publicitate -

După investigații suplimentare, polițiștii au aflat că microbuzul fusese furat dintr-o parcare din afara orașului Innsbruck, Austria, iar proprietarul acestuia, un locuitor din Austria, nu era conștient de furt.

Cei trei tineri români au fost arestați pe loc, sub suspiciunea comiterii unui furt auto agravat, și au fost duși la secția de poliție de la Piding.

„Proprietarul microbuzului a fost vizibil ușurat să-și recupereze vehiculul”, au relatat polițiștii.

După ce autoritățile germane au discutat cu omologii lor austrieci, cei trei au fost eliberați câteva ore mai târziu, fiindu-le însă interzisă călătoria cu microbuzul furat.

- Continuarea după publicitate -

Cu toate acestea, la scurt timp după eliberare, cei trei au comis o nouă infracțiune. Aproximativ 30 de minute mai târziu, ei au furat mai multe doze de Red Bull, două perechi de ochelari de soare și o pălărie dintr-o stație de benzină de pe autostrada Piding Süd.

Proprietarul magazinului a observat furtul și, cu mult curaj, i-a urmărit pe hoți, oferind poliției o descriere detaliată a acestora.

Cei trei suspecți au fost din nou arestați, de data aceasta la o intersecție din Piding, de către o patrulă a poliției de frontieră.

„Poliția din Piding, în colaborare cu Parchetul din Traunstein, investighează acum acest caz, sub suspiciunea de furt în bandă organizată”, au adăugat reprezentanții poliției în concluzie.

- Continuarea după publicitate -

Această serie de evenimente a șocat autoritățile germane, care au remarcat cu surprindere rapiditatea și îndrăzneala cu care cei trei români au revenit la activități ilegale imediat după prima arestare.