marți, 22 octombrie 2024
Informația fără granițe


Româncă de succes în Spania, agent imobiliar pentru Leo Messi și alte vedete. „Lucrez cu el de peste 10-12 ani”

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Blog Din diaspora Știri - marți, 22 octombrie 2024 Etichete: , , , ,

Andrada, o româncă stabilită în Spania, a reușit să își construiască o carieră impresionantă în domeniul imobiliar, având printre clienți nume sonore precum celebrul fotbalist Leo Messi.

Andrada. Sursă foto: observatornews.ro.

- Continuarea după publicitate -

„Lucrez cu el de peste 10-12 ani, am vândut primul apartament în Barcelona și îi achiziționez toate hotelurile din Spania și multe altele”, a povestit Andrada pentru Observator.

Relația profesională cu Messi nu este singura care îi aduce satisfacții. Ea a lucrat, de asemenea, cu Ronnie Wood, membru al trupei The Rolling Stones, pe care îl consideră „un om foarte modest și foarte drag”.

Povestea Andradei este una dintre numeroasele istorisiri despre românii care și-au găsit un nou „acasă” în diaspora, păstrându-și însă legătura cu țara natală.

- Continuarea după publicitate -

Pentru ea, deși afacerile sunt în Spania, inima rămâne în Brașov. Andrada nu știe cât timp va mai rămâne în străinătate, dar chiar dacă se va întoarce într-o zi, o parte din ea va rămâne în Spania, alături de generația de români care au emigrat și s-au adaptat într-o nouă cultură.

Emigrația românească în Spania este un fenomen de amploare. În 2018, România ocupa locul al doilea în topul națiunilor cu cel mai mare exod de populație, după Siria, unde era război.

Comunitatea românilor din Spania este una dintre cele mai mari, cu peste 600.000 de persoane rezidente în orașe precum Madrid, Valencia și Barcelona.

„Aproape că nu există familie în România care să nu aibă pe cineva în Spania sau să nu cunoască pe cineva care este deja aici. Mulți dintre ei au plecat în urmă cu 20 de ani, de tineri, și au ajuns să fie a doua cea mai mare comunitate de emigranți din Spania, după cea marocană”, a explicat reporterul Observator, Bianca Iacob.

- Continuarea după publicitate -

În timp ce unii români și-au schimbat statutul de la muncitori la antreprenori, precum Sorin, care a ajuns în Spania în 2004 și a lucrat inițial la cules de căpșuni, astăzi conducând propriile afaceri, România se confruntă cu o nouă provocare demografică.

Locul lăsat liber de cei care au ales să rămână în străinătate este acum ocupat de un nou val de migrație din Asia. Peste 150.000 de muncitori asiatici au sosit în România în ultimii doi ani, acoperind deficitul de forță de muncă.

Emigrația continuă să modeleze nu doar viețile individuale ale românilor, ci și structura socială și economică a ambelor țări implicate.

Andrada și ceilalți români stabiliți în Spania demonstrează că, deși și-au găsit succesul departe de casă, legătura cu România rămâne puternică, simbolizând o dorință neîmplinită de a aparține ambelor lumi.