vineri, 22 noiembrie 2024
Informația fără granițe


Experiența unei românce care a născut prematur în Spania. „Mi-aș dori ca și la noi în țară să existe astfel de cadre medicale”

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - luni, 19 iunie 2023 Etichete: , , , ,

- Conținut sponsorizat -

O naștere prematură, cadre medicale dedicate și o mamă curajoasă, acestea sunt ingredientele unei povești care se desfășoară la mii de kilometri distanță de România, în orașul Albacete, comunitatea autonomă Castilla-La Mancha din Spania.

Dora, o cititoare fidelă a site-ului totuldespremame.ro, a decis să împărtășească experiența sa de naștere în străinătate, subliniind grija și profesionalismul cu care a fost tratată.

- Continuarea după publicitate -

„Primul meu băiețel s-a născut în Spania, din fericire, aș spune, pentru că experiența a fost una foarte bună”, și-a început Dora povestea, aducând în prim plan momentul în care a aflat că urmează să devină mamă la doar 33 de săptămâni și 2 zile de sarcină.

Într-o zi de ianuarie, Dora a mers la spitalul din apropierea locuinței ei și, pentru că acea unitate nu avea secție pentru prematuri, a fost trimisă să nască în Albacete.

În fața unei situații atât de neașteptate, panica și îngrijorarea și-au făcut simțite prezența, însă echipa medicală a fost acolo pentru a liniști-o: „Cu multă blândețe, mi-au spus că nu voi fi singură și că i se va permite soțului să stea în permanență cu mine.”

- Continuarea după publicitate -

Ajunsă la spitalul din Albacete, a urmat un proces rapid de internare, precum și analize și tratamente pentru a ajuta la dezvoltarea plămânilor micuțului ei.

Câteva zile mai târziu, Dora a intrat în travaliu. Un proces care a durat aproape nouă ore, de la ora 12:00 până la 20:40, timp în care a fost înconjurată de o echipă de specialiști – moașe, asistente, anestezist și medicul care a asistat la naștere. Dora a adus un omagiu cadrelor medicale care i-au fost alături:

„Cred că toate mămicile sunt de acord cu mine când spun că într-un astfel de moment sunt foarte importante susținerea și înțelegerea din partea cadrelor medicale, cărora le încredințezi viața ta și a bebelușului.”

Nașterea a decurs fără probleme, cu ajutorul anesteziei epidurale și a epiziotomiei, procese prin care Dora a fost încurajată și susținută în permanență de medici și de soțul ei.

„Datorită epiduralei, nici nu am simțit tăietura, iar cusăturile au fost foarte finuțe”, a mărturisit ea.

- Continuarea după publicitate -

Perioada de după naștere a fost, de asemenea, una plină de grija și dedicația cadrelor medicale. Bebelușul a fost internat la neonatologie, în incubator.

„Doamnele care s-au ocupat de el au fost foarte drăguțe și au avut mare grijă de bebeluș”, a mai povestit conaționala noastră cu recunoștință.

Mama tânără își încheie povestea cu un îndemn pentru viitoarele mame din România care au oportunitatea să nască în Spania: „Mi-aș dori ca și la noi în țară să existe cadre medicale de genul celor pe care le-am cunoscut eu în Spania. Recomand medicii spanioli și încurajez viitoarele mămici care au ocazia să nască în Spania să nu ezite nici măcar o clipă.”

Dincolo de granițe, în Spania, o româncă a trăit o experiență de maternitate pozitivă, îmbogățită de grija, profesionalismul și blândețea personalului medical. Povestea ei nu este doar un exemplu de luptă și curaj în fața adversităților, ci și o invitație la schimbare și îmbunătățire a sistemului medical românesc.

- Continuarea după publicitate -

Dora își încheie povestea nu cu un sfârșit, ci cu speranța că această experiența poate aduce un suflu nou asistenței medicale pentru mame și nou-născuți în România.