Un român adoptat de mic în străinătate își caută mama biologică. „Nimic nu este întâmplător în viață!”
Nimic nu este întâmplător în viață – un principiu care devine și mai pregnant atunci când vorbim despre căutările personale, explorând propria istorie și descoperind cine suntem cu adevărat.
Pentru un bărbat adoptat în anii ’90 din România, visul de a-și cunoaște rădăcinile a devenit o misiune de-o viață, punctată de frânturi de informații și întrerupte de golurile lăsate de un dosar de adopție necompletat.
Kovacs Ioan, acum un adult stabilit în Norvegia, își amintește cu drag de orașul său natal, Cehu Silvaniei, un mic orășel situat în nord-vestul României, în județul Sălaj, se menționează într-un anunț pe pagina The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României.
Născut în noiembrie 1992, și adoptat în aprilie 1996, la vârsta de 3 ani și jumătate, Ioan poartă cu sine dorința arzătoare de a-și cunoaște familia biologică, de a completa golurile și de a înțelege povestea sa.
Dosarul său de adopție este o carte cu multe pagini lipsă, lăsând în umbră o mare parte din povestea sa. Singura informație clară este numele mamei sale biologice: Aurica Kovacs.
Povestea lui Ioan însă, este încărcată și de o umbră a speranței, întrucât, la vârsta de 12 ani, a reușit să se reunească cu fratele său biologic. Deși și el adoptat în Norvegia, fratele său locuiește departe, însă întâlnirea lor a dezvăluit conexiuni și asemănări remarcabile, care doar au intensificat dorința lui Ioan de a cunoaște întreaga sa familie.
El transmite un mesaj simplu, dar profund: „Vă rog mult să îmi DISTRIBUIȚI anunțul cât mai mult, în speranța că îmi voi putea cunoaște familia biologică. Dacă aveți informații vă rog să scrieți în privat paginii. VĂ MULȚUMESC foarte mult!!”
Într-o lume unde tehnologia și rețelele de socializare au unit oameni din toate colțurile planetei, Ioan speră că această poveste, împărtășită cu ajutorul oamenilor, va ajunge la persoanele care pot umple acele goluri și pot oferi informații despre familia sa biologică.