vineri, 22 noiembrie 2024
Informația fără granițe


Român plecat la muncă în străinătate, salvat de un necunoscut după ce a căzut pe linia de tren

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 15 noiembrie 2023 Etichete: , , , , , , ,

- Conținut sponsorizat -

Un român plecat la muncă în Marea Britanie a suferit răni grave și a rămas inconștient după ce o punte feroviară din Barking, Estul Londrei, s-a prăbușit, iar el a căzut de la o înălțime de peste patru metri pe o linie de cale ferată electrificată.

Florin Sfetu, 41 de ani. Sursă foto: Florin Sfetu/mirror.co.uk.

- Continuarea după publicitate -

Florin Sfetu, în vârstă de 41 de ani, se îndrepta spre o stație de autobuz din apropiere, mergând pe Kennedy Road, împreună cu un prieten, atunci când s-a petrecut dramaticul eveniment, în luna august a anului trecut.

El își amintește vag doar că a ajuns din senin într-o ambulanță, unde o asistentă încerca să-l mențină treaz, dar a leșinat. Prima sa amintire clară a fost trezirea la Queen’s Hospital (Spitalul Reginei) din Romford, cu ofițeri de poliție lângă patul său.

Conaționalul nostru a afirmat că nu-și amintește nimic despre dramaticul accident. El a precizat:

- Continuarea după publicitate -

„Sunt bucuros că nu-mi amintesc nimic. Trenurile trec pe acea linie tot timpul și este înfricoșător să te gândești ce s-ar fi putut întâmpla dacă nu ar fi fost nimeni acolo, deoarece nu sunt sigur că aș fi putut să mă mișc singur.

Nu l-am întâlnit niciodată pe omul care m-a tras în siguranță, dar vreau să știe cât de recunoscător îi sunt pentru că și-a asumat riscuri pentru a mă ajuta. E posibil ca el să-mi fi salvat viața”.

Florin a căzut de la o înălțime de peste 4 metri pe linia ferată. Sursă foto: Florin Sfetu/Mirror.co.uk.

Bărbatul român dorește astfel să îi mulțumească, prin intermediul publicației britanice Mirror, persoanei care l-a salvat, dar care nu a fost identificată nici până în ziua de azi.

Florin, care locuiește cu fratele său în Barking și lucrează ca muncitor și conducător de motostivuitor într-un depozit, a fost nevoit să își ia o lună de concediu medical din cauza rănilor multiple suferite.

- Continuarea după publicitate -

Chiar și acum, la peste un an de la incident, el este încă nevoit să efectueze doar sarcini mai ușoare și i s-a spus că s-ar putea să fie nevoie de luni de fizioterapie suplimentară – pe care și-o plătește singur – înainte de a se recupera complet fizic, dacă va fi posibil. De asemenea, urmează consiliere psihologică pentru trauma suferită.

„Am probleme cu umărul drept. Nu pot merge pentru o perioadă prelungită de timp și mă simt obosit și epuizat. Când s-a întâmplat prima dată, nu puteam să fac nimic singur și trebuia să fiu îngrijit de fratele meu în primele săptămâni”, a mai povestit românul de 41 de ani pentru sursa citată:

„Am reușit să mă întorc la muncă de atunci, dar numai pentru că am un angajator înțelegător. Slujba mea implică ridicarea mărfurilor pe paleți, dar de la accident nu pot să ridic nimic greu.

De asemenea, încă am dureri de spate și braț, așa că trebuie să iau pauze la fiecare oră. E frustrant pentru mine, deoarece eram foarte activ înainte. Îmi plăcea să joc fotbal, dar acum nu mai pot face asta”, a mai precizat Florin.

- Continuarea după publicitate -

„Mi s-a spus că mișcarea s-ar putea întoarce cu mai mult tratament, dar nu există garanție. Nu este doar partea fizică. De la traumatismul cranian, sunt mai uituc, am probleme cu auzul și mă simt anxios.

Adesea am coșmaruri despre pod și mă îngrijorează în cazul în care trebuie să trec peste unul. În coșmaruri, aș auzi sunetul unei corni de tren înainte de a mă trezi în panică, ud leoarcă.”

Florin a mai spus și că angajatorul său nu l-a plătit în timp ce nu putea lucra și a avut dificultăți financiare, primind ajutor de la cumnata sa Marga în ce privește banii, mâncarea și îngrijirea.

Compania feroviară responsabilă pentru mantenanța podului pietonal a recunoscut responsabilitatea după acțiunea legală inițiată de cabinetul de avocatură Osbornes Law.

- Continuarea după publicitate -

Podul de pe care conaționalul nostru s-a prăbușit. Sursă foto: Florin Sfetu/MyLondon.

Un purtător de cuvânt al comapniei a declarat: „Regretăm profund incidentul care a avut loc la podul Kennedy Road din Barking în 2022. Preocuparea noastră principală a fost întotdeauna siguranța și bunăstarea pasagerilor noștri și a comunităților pe care le deservim, și ne pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat domnului Sfetu.

Podul pietonal, care a fost închis imediat după incident, a fost acum îndepărtat și finalizăm planurile noastre de a instala o nouă structură modernă anul viitor”.

Maria Tiron, avocată specializată în vătămări corporale la Osbornes Law, a adăugat: „Clientul meu avea o așteptare rezonabilă de siguranță în folosirea acestui pod pietonal, la fel ca nenumărați alți pietoni care au trecut pe el zilnic, și este îngrijorător că s-a permis ca acesta să ajungă într-o stare atât de proastă.

Florin este un om obișnuit care dorește doar să fie compensat pentru pierderile sale, dar dorește și să evidențieze cazul său astfel încât operatorii feroviari să ia în serios datoria lor de întreținere, precum și acest incident, care ar fi putut fi mult mai grav, astfel încât să nu se întâmple și altcuiva”.