vineri, 22 noiembrie 2024
Informația fără granițe


Taximetristă română din Spania apreciată de presa locală: „Nici măcar pandemia nu a speriat-o”

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - luni, 19 aprilie 2021 Etichete: , , , , , , , ,

- Conținut sponsorizat -

O româncă din Spania, care lucrează ca șofer de taxi în localitatea A Coruña din comunitatea autonomă Galicia, a impresionat presa locală prin ambiția sa în cariera profesională, dar și pentru empatia față de persoanele cu dizabilități. Any Voinea, scrie publicația La Voz de Galicia, trăiește în Spania de 20 de ani și de 4 ani lucrează ca taximetristă, fiind una dintre persoanele pe care „nici măcar efectele negative ale pandemiei nu au speriat-o.”

Any Voinea trăiește de 20 de ani în Spania și lucrează ca taximetristă. Foto: lavozdegalicia.es

- Continuarea după publicitate -

În luna februarie a acestui an, românca noastră, care lucra ca angajată la o altă firmă până atunci, a decis să devină independentă din punct de vedere profesional, motiv pentru care a cumpărat și o licență de taximetrie, cea cu numărul 240. Totodată, Any a achiziționat și un autoturism nou pentru a desfășura această activitate, dar nu orice autoturism.

Taxiul condus de conaționala noastră este primul de acest gen din Galicia, fiind vorba de un autovehicul accesibil pentru și adaptat la nevoile persoanelor cu probleme de auz. Asta pentru că știe foarte bine cu ce greutăți se confruntă acești oameni din moment ce și fiica ei suferă de un handicap auditiv.

„Ne-au închis multe uși și nu vreau să mai treacă pin asta și alte persoane. Vreau ca persoanele surde să poată călători cu taxiul fără niciun fel de obstacol”, a declarat Any pentru publicația spaniolă.

- Continuarea după publicitate -

Acesta este motivul pentru care a instalat pe taxiul ei un sistem care le permite persoanelor fără auz să comunice cu șoferul „fără a fi nevoie să-i citească buzele, lucru aproape imposibil în ziua de azi din cauza folosirii măștilor.” Echipamentul le permite acestor persoane și să „asculte toate sunetele care sunt produse în interiorul autovehiculului, cum ar fi, de exemplu, radioul”,  a mai explicat Any Voinea.

Dispozitivul ajută în același timp și persoanele cu aparat auditiv sau implant să îmbunătățească auzul apăsând un singur buton. Iar clienții care au probleme mai mici cu auzul pot auzi mai bine punându-și căștile.

Mai mult, taxiul condus de Any este dotat și de camere video de supraveghere, fiind vorba de un sistem ce transmite imaginile la dispeceratul unei firme de securitate care o monitorizează tot timpul pe românca noastră pentru a se asigura că este bine. Dacă mașina este implicată într-un accident cât de mic, cei de la dispeceratul de securitate vor ști astfel dacă a suferit răni sau este nevătămată.

Îmbunătățirile aduse taxiului său, în ce privește siguranța, nu se opresc aici însă:

„Dacă frânez brusc, semnalul de urgență se activează, iar cei din dispecerat pot afla dacă am apăsat pedala în mod intenționat pentru că un client mă agresează sau jefuiește și alertează astfel forțele de ordine”, a mai spus taximetrista română.

- Continuarea după publicitate -

Any a trecut deja printr-o astfel de experiență în luna martie a anului 2019, când un cuplu a atacat-o cu scopul de a jefui-o. Ea a reușit, însă, să scape din mâinile lor și i-a urmărit până când forțele de ordine au reușit să-i rețină, mai precizează ziarul spaniol.

Românca a luat, de asemenea, toate măsurile necesare în taxiul ei pentru a preveni infectarea clienților cu COVID. La intrare în autovehicul, clienții au un dispersor automat de gel dezinfectant pe care pot să-l folosească fără măcar să-l atingă și a montat totodată și un perete care o izolează nu numai de clienții care urcă pe bancheta din spate, dar și de cei ce urcă în față, pe scaunul pasagerului.

Compatrioata noastră face cu taxiul și diferite livrări de colete sau cumpărături în farmacie pentru clienții ei fiindcă își iubește meseria și face tot ce-i stă în putință pentru ca clienții ei „să călătorească în cel mai confortabil și fericit mod.” De aceea le oferă atât acces la Wi-Fi și chiar și o tabletă de pe care se pot conecta la internet sau posibilitatea de a-și încărca bateria telefonului. Nu mai spunem că are și un dispozitiv de traducere în mașină care o ajută să se facă înțeleasă în 160 de limbi ale lumii.

Începând de astăzi, Any le oferă clienților săi cu probleme auditive și un bonus: „La 10 curse efectuate, una este gratis.”